Θάνατος επιβάτη στο πλοίο
8 Ιουλίου 2019
ΚΚΕ Λήμνου “Η επόμενη μέρα θα βρει και νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης”
8 Ιουλίου 2019

Ο Γιάννης Μπουρνούς νέος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Γιάννης Μπουρνούς είναι ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λέσβου, ο οποίος εκλέχθηκε με 4.459 σταυρούς. Τη δεύτερη θέση από το ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο απερχόμενος βουλευτής Γιώργος Πάλλης.

Σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Μπουρνούς τόνισε: “Δώσαμε την εκλογική μάχη με πείσμα και χαμόγελο, κυνηγώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αρνητική έκβαση των Ευρωεκλογών.

Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας, που τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έδωσαν ακούραστα, αισιόδοξα και συλλογικά την τρίτη εκλογική μάχη μέσα σε ένα μήνα. Παρά τη δύσκολη συνθήκη, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και μαζί με αυτούς, να ευχαριστήσω εξ ίσου θερμά τους εκατοντάδες φίλους και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, που, χωρίς να είναι μέλη του, έδωσαν κι αυτοί τη μάχη με την ίδια αποφασιστικότητα. Η στήριξή τους ήταν υπερπολύτιμη.

Ο ελληνικός λαός πήρε τις αποφάσεις του και είναι απόλυτα σεβαστές. Η ΝΔ είναι ο ξεκάθαρος νικητής των εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αντίπαλοι μας είχαν ποντάρει στην στρατηγική ήττα, ακόμη και την ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός διέψευσε τους ευσεβείς πόθους τους. Με ισχυρή βάση το 31,5%, θα υπερασπιστούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, που έγιναν πράξη παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Γιατί είναι παραπάνω από σαφές, ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι εχθρικό προς τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της κοινωνικής πλειοψηφίας, που πλήρωσε το κόστος της κρίσης. Αυτόν τον κόσμο δεν θα τον αφήσουμε απροστάτευτο απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση στα δικαιώματά του.

Στο Νομό μας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε το ίδιο ποσοστό (29%) και άνοδο σε απόλυτο αριθμό ψήφων, σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015 και παρά την ειδική συνθήκη της προσφυγικής / μεταναστευτικής κρίσης. Η απόπειρα γνωστών τοπικών κύκλων για εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη διασπορά του μίσους, του φόβου και του ψέματος, έπεσε στο κενό.

Την επόμενη περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και πανελλαδικά θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις για την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνσή του. Ήρθε η ώρα να αντιστοιχηθούμε με την κοινωνική μας απήχηση: να αγκαλιάσουμε όλον εκείνο το αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο που μας στήριξε και μας στηρίζει ενεργά, και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Σε όλη αυτή τη νέα προσπάθεια θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις, ως βουλευτής του Νομού Λέσβου.

Ευχαριστώ τον καθέναν και την καθεμία που, ενισχύοντας το ΣΥΡΙΖΑ, με εμπιστεύτηκε.

Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι μπορώ, για να εκπροσωπήσω επάξια το Νομό μας στη Βουλή.

Είναι τεράστια τιμή, υψηλότατο καθήκον και σοβαρότατη ευθύνη, που πρέπει να εκπληρωθεί στο ακέραιο.”

Μιλώντας χθες βράδυ στην ΕΡΤ Αιγαίου, λίγο μετά την μετάδοση των αποτελεσμάτων, ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς τόνισε ότι: «Παρά τις ειδικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και στο νομό μας, ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται ως ο προοδευτικός πόλος, ως το στήριγμα εκείνων που υπήρξαν τα θύματα της κρίσης. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ανοίγματα και να υποδεχθεί τις φωνές εκείνων των ανθρώπων που αγωνιούν για το μέλλον του προοδευτικού χώρου και τις φωνές των ανθρώπων που αγωνιούν για την καθημερινή τους ζωή, πρέπει να εκφράσει και να υπερασπιστεί αυτές τις ανησυχίες».

Μοιράσου το άρθρο: