Ερώτηση στη Βουλή για την ψυχιατρική κλινική του Βοστάνειου από την βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ
2 Δεκεμβρίου 2020
Σε εξέλιξη δωρεάν rapid test στους πολίτες της Καλλονής- Σήμερα το κλιμάκιο και στο Σκαλοχώρι
2 Δεκεμβρίου 2020

Ο Υπουργός Μετανάστευσης για το ναυάγιο στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Τη λύπη του για το ναυάγιο σήμερα στη Λέσβο, εκφράζει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος σημειώνει, ότι “τουρκική ακταιωρός που τους εντόπισε δεν τους παρείχε βοήθεια” Από το λιμενικό εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 32 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ αγνοούνται δύο γυναίκες.

Όπως σημειώνει ο κ. Μηταράκης, “εκφράζω την λύπη μου για το ναυάγιο σήμερα στην Λέσβο και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, παρά την άμεση επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, που διέσωσε 32 επιβαίνοντες, στη μοιραία βάρκα.

Είναι αδιανόητο να επιτρέπεται να προσπαθούν να διασχίσουν το Αιγαίο φουσκωτές βάρκες, που δεν πληρούν καμία προϋπόθεση ασφαλείας και οδηγούνται από ανθρώπους χωρίς άδεια και γνώση των κανόνων της θάλασσας.

Εκείνοι, που το επιτρέπουν, πέραν του ότι παραβιάζουν την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, βάζουν, δυστυχώς εν γνώσει τους, σε μεγάλο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Προκύπτει από τις καταθέσεις των διασωθέντων, ότι Τουρκική ακταιωρός, που τους εντόπισε -μετά από κλήση της βάρκας στον αριθμό εκτάκτου ανάγκης – δεν τους παρείχε βοήθεια, δεν τους διέσωσε αλλά τους επέτρεψε να διασχίσουν παράτυπα τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά και οι ΜΚΟ που συμβάλλουν σε αυτές τις διαδρομές, πρέπει συναισθανόμενες τον πραγματικό τους ρόλο, να σταματήσουν άμεσα να συμβάλουν, άθελα τους ίσως, στην απώλεια ανθρώπων.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει, με καίριες και αυστηρές παρεμβάσεις, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον πλήρη τερματισμό των παράτυπων διαδρομών των λαθροδιακινητών.”

Μοιράσου το άρθρο: