Στη Βουλή τα λειτουργικά έξοδα της δομής του Καρά Τεπέ από Κ. Βελόπουλο
29 Ιουλίου 2020
“Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας” στο Κάστρο Μυτιλήνης
29 Ιουλίου 2020

Όχι Χριστόφα στην επέκταση του ΚΥΤ Μόριας

Μοιράσου το άρθρο:

Σε δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο” περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Χριστόφας, ενάντια, όπως τονίζει, στη σχεδιαζόμενη επέκταση του ΚΥΤ της Μόριας.

Στη δήλωσή του τονίζει: “Η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με ιδιοκτήτες εκτάσεων παρακείμενων στο ΚΥΤ της Μόριας, με στόχο να τους πείσουν να νοικιάσουν τις εκτάσεις αυτές με υψηλό αντίτιμο (αλλιώς σημειώθηκε ότι θα τις επιτάξουν), έρχεται σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων που έχουν δημοσιευτεί και επιβεβαιώνει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι πολιτική επιλογή του Υπουργείου είναι η επίσημη αύξηση της χωρητικότητας του ΚΥΤ της Μόριας με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την επιλογή, συνεχίζουμε να διαφωνούμε με τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και διεκδικούμε άμεση αποσυμφόρηση των υφισταμένων δομών έως το οριστικό κλείσιμο τους.

Είναι καιρός η κυβέρνηση να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών και να σταθεί στο πλευρό τους, όπως άλλωστε προεκλογικά, μόλις ένα χρόνο πριν δεσμευόταν.”

Μοιράσου το άρθρο: