Έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων από τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης
11 Σεπτεμβρίου 2020
Παροχή βοήθειας από την Ύπατη Αρμοστεία στη Λέσβο
11 Σεπτεμβρίου 2020

Όχι στη δημιουργία πρόχειρου καταυλισμού στον Καρά Τεπέ λέει Δήμαρχος Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο:

Αντίθετος στην δημιουργία προσωρινού καταυλισμού στο πεδίο βολής στον Καρά Τεπέ δηλώνει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα επιτρέψει τόσο ο ίδιος όσο και οι δημότες να λειτουργήσει ξανά το ΚΥΤ Μόριας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κύτελης τονίζει: “Έχουμε την συμπαράσταση όλων των δημοτών, εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση όλων, να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία του αίσχους του ΚΥΤ Μόριας. «Ο κύβος ερρίφθη» οριστικά για το θέμα αυτό και καλό είναι όλοι οι αρμόδιοι να το συνειδητοποιήσουν και να συνεργαστούν, χωρίς την προοπτική αυτή στη σκέψη τους.”

Σ’ ότι αφορά στην προσωρινή λειτουργία πρόχειρου καταυλισμού στο Πεδίο Βολής στον Καρά Τεπέ, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε: “Δυστυχώς, έγκυρες πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μας, μας ενημερώνουν ότι, εντός των Κυβερνητικών προθέσεων, είναι να λειτουργήσει προσωρινά ως χώρος εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών το Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ. Η άποψη αυτή, αν και γνώμη του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μας βρίσκει αντίθετους. Οι προτάσεις του Δήμου για την αποσυμφόρηση και την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από κατοικημένες περιοχές και από το νησί, που είχαν και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού Βουλευτή και Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δεν εισακούστηκαν. Η επιλογή αυτή αντιστρατεύεται ευθέως την Εθνική Άμυνα της Πατρίδας μας, αλλά και τη Δημόσια Υγεία της πρωτεύουσας του νησιού μας. Για το λόγο αυτό θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της. Καλούμε τους αρμόδιους Κυβερνητικούς Παράγοντες να επανεξετάσουν την απόφασή τους αυτή, πριν να είναι πολύ αργά”.

Μοιράσου το άρθρο: