Ερώτηση 36 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας
18 Μαΐου 2020
Επανεξελέγη πρόεδρος στο “Αρχιπέλαγος” ο Νίκος Σηφουνάκης
18 Μαΐου 2020

Οι αποφάσεις για τραπεζοκαθίσματα και πεζοδρόμηση Ιστορικού Κέντρου Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο:

Με θέμα τον καθορισμό του τρόπου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στα κέντρα εστίασης στην πόλη της Μυτιλήνης, υπό τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου, ευρεία σύσκεψη στο Παλαιό Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις πεζοδρόμησης στο ιστορικό κέντρο, με έμφαση στην περιοχή «Λαδάδικα».

Υπήρξε αναλυτική συζήτηση των επιμέρους προβλημάτων που προκύπτουν ανά περιοχή και ανά κατάστημα, ενόψει της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης την προσεχή Δευτέρα, σε σχέση με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και της αποφυγής συγχρωτισμού που επιβάλλεται, καθώς και των πρωτοβουλιών για πεζοδρομήσεις οδών. Υπήρξε γόνιμο κλίμα συναίνεσης και αμοιβαίας βούλησης όλων των πλευρών, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Δήμου Μυτιλήνης να εξασφαλίσει τις καλύτερες προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης, σε συνδυασμό με την διασφάλιση του αναγκαίου χώρου για την ελεύθερη κίνηση των πεζών.

Στη συζήτηση  αποφασίστηκε:

1) Πεζοδρόμηση συγκεκριμένων οδών του ιστορικού κέντρου με έμφαση στα Λαδάδικα.

2) Μέριμνα για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών στους δρόμους, σε συνάρτηση με την σωστή ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων εστίασης.

3) Αναλυτική παρουσίαση των δράσεων και ενεργειών που θα λάβουν χώρα ανά περιοχή, με ιδιαίτερη αναφορά σε κάθε ένα από τα καταστήματα εστίασης που πρόκειται να λειτουργήσουν σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα που θα αναπτυχθούν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κώστας Κουνέλλης, ο Γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης Ηρακλής Κουντουρέλλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ» Νίκος Γιαννάκας μαζί με μέλη του Δ.Σ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι «Το Κιρκινέτσι» και μέλος της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης Στρατής Μπαλάσκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τους φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη, θα δρομολογήσει τις αναγκαίες αποφάσεις για την υλοποίηση των συμφωνημένων, “ώστε το φετινό καλοκαίρι η πόλη της Μυτιλήνης να αποτελέσει μια όαση ξεκούρασης και αναψυχής για τους κατοίκους και επισκέπτες της.”

Μοιράσου το άρθρο: