«Σταυροδρόμι Πολιτισμού- Αθλητισμού στο Βόρειο Αιγαίο»
10 Ιουλίου 2020
Νότης Μηταράκης: Aλλάζει η εικόνα για το μεταναστευτικό
10 Ιουλίου 2020

Οι κινητοποιήσεις για το ν/σ για τις διαδηλώσεις στην Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Εν μέσω συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα, υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας για τις “Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις “.

“Οι εργαζόμενοι θα καταργήσουν στην πράξη το νόμο αυτό”, ήταν το σύνθημα στο χθεσινό  μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στην πλατεία Σαπφούς , το εργατικό κέντρο της Λέσβου κάτω από το οποίο συντάχθηκαν όλοι οι φορείς που συμμετείχαν. Είναι από τις λίγες φορές που δεν διοργανώθηκαν διπλές ή τριπλές συγκεντρώσεις στην πόλη της Μυτιλήνης.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό της Αμαλίας Γκίκα μέλος του ΔΣ του τμήματος Ωκεανογραφίας του Παν/μίου Αιγαίου, εκλεγμένη με την ΠΚΣ. Στην συνέχεια τον λόγο πήραν ο Στέφανος Λούκας, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Επαγγελματιών Λέσβου, ο Στρατής Κόμβος, ΓΓ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και η Ζωή Γιαννακά, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Ζαφειρίου Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε και την ιδιαιτερότητα της συγκέντρωσης στην Πλατεία Σαπφούς για την οποία πλατεία η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης προσπάθησε να περάσει με «πράξη κανονιστικού περιεχομένου» την απαγόρευση των πολιτικών και συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νόμο της κυβέρνησης που “επιχειρεί  να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα”.

Μοιράσου το άρθρο: