Άδικη η μοιρασιά στους δήμους που διασπάστηκαν λέει ο δήμαρχος Μυτιλήνης
19 Σεπτεμβρίου 2019
Και το δημόσιο στην απεργία της Τρίτης- Ανακοίνωση του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
19 Σεπτεμβρίου 2019

Οι οικοδόμοι της Λέσβου συμμετέχουν στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου

Μοιράσου το άρθρο:

Τη συμμετοχή τους στη απεργία της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου δηλώνουν οι οικοδόμοι της Λέσβου και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Λέσβου “Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την περιβόητη ανάπτυξη, συνοδευόμενο από εξαγγελίες που κρύβουν τον πραγματικό του χαρακτήρα και τη στόχευσή του.

Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση δεν θα είναι μια «ανάπτυξη για όλους». Είναι μια ανάπτυξη που απαιτεί το κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα άλλα αρπακτικά. Ζωντανή απόδειξη αποτελούν οι δεκάδες τροπολογίες που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, που δίνουν σαρωτικό χτύπημα σε μισθούς, εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε το ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Παίζοντας το παιχνίδι με τις ημερομηνίες, επιχειρεί να υπονομεύσει την απεργία. Πρωτοβάθμια Σωματεία, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα αποφάσισαν Απεργία για της 24 Σεπτέμβρη. Εκείνοι καλούν μια μέρα μετά. Είναι επικίνδυνοι.

Με την Απεργία δίνουμε την απάντησή μας. Βάζουμε τη βάση για κλιμάκωση της πάλης μας.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, τους ανέργους, μαζικά να πρωτοστατήσουν στην επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης.”

Μοιράσου το άρθρο: