Δ. Βίτσας: «Πιο δύσκολη η κατάσταση στη Σάμο, παρότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στη Λέσβο»
16 Οκτωβρίου 2018
Σε 10 μέρες η ρύθμιση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα
16 Οκτωβρίου 2018

Οι πέντε μεγάλες διοργανώσεις του Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Μοιράσου το άρθρο:

Με το διεθνές αθλητικό γεγονός του 3ου Lesvostrail, έκλεισε για το 2018 η θερινή δραστηριότητα του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

 Από τον Μάϊο έως τον Οκτώβριο, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, κάτω από την ομπρέλα του brand “Lesvos the other  Aegean” και του παλλεσβιακού δικτύου, που το υποστηρίζει, με τη βοήθεια των μελών του, των στελεχών του, των συνεργατών του και των υπέροχων εθελοντών του, υλοποίησε με τον καλύτερο κατά γενική ομολογία τρόπο, όλο το φετινό σχεδιασμό και το πρόγραμμα για την τουριστική προώθηση της Λέσβου και την τοποθέτησή της, μέσω της εναλλακτικής πολιτικής που ακολουθεί στον τουρισμό, στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

 Ταυτόχρονα, με τη νέα του καμπάνια προβολής και επανατοποθέτησης της Λέσβου στον τουριστικό χάρτη “Lesvos – After all, it΄s Still The Aegean”τη συνεχή στήριξη και προώθηση της Πύλης εισόδου Schengen στην Πέτρα, μιας ποικίλης διαφημιστικής καμπάνιας, με την στήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της Γ. Γραμματείας Αιγαίου & Νησιώτικης Πολιτικής, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ, άλλων Φορέων και Χορηγών, εργάστηκε συστηματικά και προώθησε την ανασύνταξη και την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού σε συνεργασία με τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς, μετά από την κατάρρευση του 2016 λόγω προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

 Πέντε πολύ μεγάλες Αθλητικές Διοργανώσεις και Φεστιβάλ, Molyvos Urban MTB (διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας),  Lesvos Trail (διεθνείς αγώνες δρόμου βουνού)Lesvos Food Fest (φεστιβάλ γαστρονομίας Λέσβου), ARION International Guitar Festival (διεθνές φεστιβάλ κλασσικής κιθάρας), Lesvos Euphoria International Festival (διεθνές φεστιβάλ ευεξίας), αλλά και ποικίλες περιβαλλοντικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες του τουρισμού, στήριξη και συν διοργάνωση εκδηλώσεων με τοπικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής Μολύβου-Πέτρας, την υποστήριξη του Molyvos International Music Festival (Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου) με τις διεθνείς συμμετοχές τους και την μεγάλη απήχηση στον ελληνικό και διεθνή τύπο συγκροτούν και καταγράφουν ένα μέρος των δυνατοτήτων του νησιού μας, που περνούν στους καταλόγους των διεθνών τουριστικών πρακτορείων, των αεροπορικών εταιριών κ.ο.κ. και θεμελιώνουν ένα ευοίωνο μέλλον για όλους παρά την γενικευμένη κρίση στην χώρα μας.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και αφορούν στην αύξηση μόνο των πτήσεων τσάρτερ   και όχι το σύνολο των επισκεπτών του 2018 στο νησί, αποτυπώνουν τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω προσπαθειών και τις θετικές προοπτικές για το 2019 για τις οποίες ο Φορέας Τουρισμού εργάζεται συστηματικά εδώ και 6 χρόνια.

 Σε περιόδους κρίσηςόπως αυτή που διανύουμε στην χώρα αλλά ειδικότερα στην Λέσβοπολλοί νομίζουν ότι ο τουρισμός έρχεται από μόνος του ήαναζητούν τις λύσεις σε από μηχανής θεούςΆλλοι θεωρούν ότι το μόνο που σώζει είναι η διαφύλαξη της ατομικής τους περίπτωσης ερήμην τωνυπολοίπων.

 Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάόπως κάθε χρόνοη ανοικτή διαβούλευση για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάςΗ πρόσκληση προς όλους είναιανοιχτή για συμμετοχή και υποστήριξη αυτής της προσπάθειας για την τουριστική ανάκαμψη του τόπου μαςΓιατί το μέλλον μας αφορά όλους χωρίςεξαιρέσεις.

 Ως δίκτυο συνεργαζόμενων φορέωνεπιχειρήσεων και πολιτών με το σύνολο των μελώντων υποστηρικτώντων χορηγώντων συνεργατών και  τωνεθελοντών μας  θεωρούμε  ότι μόνο μέσα από την συλλογική και ποιοτικά στοχευμένη προσπάθεια μπορεί να αναταχθεί το μέλλονΓιατί παραφράζονταςτον λόγο του Σεφέρηεμείς πιστεύουμεότι το μέλλον του τόπου μας  ξεκινάπάντα,  από τα δικά μας όνειρα.  

 

Μοιράσου το άρθρο: