Αντιδράσεις των δημοτικών παρατάξεων στην επιλογή χώρου για το νέο ΚΥΤ στη Μυτιλήνη
2 Δεκεμβρίου 2020
Με οικίσκους κάλυψαν τις ανάγκες στον Δήμο Δυτικής Σάμου
2 Δεκεμβρίου 2020

Οι προτάσεις του δήμου Δυτικής Λέσβου για τον πολιτισμό στο πρόγραμμα Leader

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ολοκλήρωσε τη σχετική προεργασία και κατέθεσε τα τεχνικά δελτία για την αναβάθμιση των συνεδριακών κέντρων της Πέτρας και του Μολύβου, καθώς και της προμήθειας εξοπλισμού για τις ανάγκες του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής. Οι πρώτες προτάσεις για έργα που κατατέθηκαν για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Leader» ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα ο Δήμος κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για τις ανάγκες του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής. Η πρόταση αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού 196 καθισμάτων, με αναλόγιο αμφιθεατρικού τύπου σταθερής τοποθέτησης, τραπεζιών σεμιναρίου, καθίσματα πολλαπλών χρήσεων, ενός ασύρματου συστήματος ήχου, μεταφραστικό με υπέρυθρη ακτινοβολία και κλιματιστικών μονάδων. Το ύψος της πρότασης ανέρχεται στις 127.629 ευρώ.

Σε ότι αφορά στο έργο της Αναβάθμισης του Συνεδριακού Κέντρου Μήθυμνας, προβλέπεται βάσει της πρότασης να γίνουν εργασίες συντήρησης, επισκευής και διαμόρφωσης του κτηρίου. Σκοπός του έργου είναι να καταστεί ένα σύγχρονο συνεδριακό κτίριο δεδομένου ότι φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, συναυλίες και εκθέσεις. Το ύψος της πρότασης ανέρχεται στις 504.380 ευρώ.

Στην ίδια πρόσκληση τέλος, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου κατέθεσε το Τεχνικό Δελτίο για την Αναβάθμιση και του Συνεδριακού Κέντρου της Πέτρας. Βάσει της πρότασης  θα εξοπλιστεί με τρία τραπέζια σεμιναρίου, οκτώ καθίσματα πολλαπλών χρήσεων και μία εξέδρα ομιλίας με αναλόγιο. Ακόμη προβλέπεται ο εξοπλισμός με συστήματα φωτισμού, μικρόφωνα και συνεδριακό σύστημα εκδηλώσεων. Το ύψος της πρότασης ανέρχεται στις 23.367 ευρώ.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε για την εξέλιξη αυτή: “Έχουμε πει ότι κυνηγάμε κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης και με τη μεθοδική δουλειά των υπηρεσιών μας και τον συντονισμό της δημοτικής αρχής, διεκδικούμε έργα για όλους τους τομείς. Με αυτές τις τρεις μας προτάσεις, εστιάζουμε στην αναβάθμιση των υποδομών του Πολιτισμού μας, για να ενισχύσουμε την εξωστρέφειά μας και την σπουδαία πολιτιστική δράση των σωματείων μας“.

Μοιράσου το άρθρο: