Στο 1,1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης στη Λέσβο
15 Οκτωβρίου 2019
Σεμινάριο “Κοινωνιολογία και Ψυχολογία της Υγείας” στη Μυτιλήνη
15 Οκτωβρίου 2019

«Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή!» – 16 και 17 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη και την Καλλονή

Μοιράσου το άρθρο:

Με το σύνθημα: «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή!»  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο την Τετάρτη  16 Οκτωβρίου που έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς (6η Πανευρωπαϊκή / 2η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς).

Το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Χαμόγελο του παιδιού θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις εκμάθησης πρώτων βοηθειών στη Μυτιλήνη αύριο στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς και στην Καλλονή την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 και λαμβάνει χώρα στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, στοχεύει στην βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, με την βελτίωση της ενημέρωσης, και της εκπαίδευσης του κοινού στην ανάνηψη θύματος ανακοπής, και στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Η καρδιακή ανακοπή, αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη με 400.000 περίπου θύματα κάθε χρόνο. Οι ανακοπές μπορεί να συμβούν οπουδήποτε, στον δρόμο, την δουλειά ή στην άθληση ή κατά την διάρκεια άλλης έντονης δραστηριότητας, η πλειοψηφία συμβαίνει στο σπίτι. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή παραμένει χαμηλή σε ποσοστά, ένας στους δέκα ασθενείς που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή έχει πιθανότητες επιβίωσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους παρευρισκόμενους, μέχρι την έλευση της εξειδικευμένης βοήθειας αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος. Για αυτό τον λόγο, είναι σημαντική η ενημέρωση και η εκπαίδευση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης μιας τόσο απλής διαδικασίας που όμως μπορεί να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει.

 

Μοιράσου το άρθρο: