Αφιέρωμα για το παιδικό θέατρο από το φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια
12 Ιουλίου 2019
Παράπονα για την καθαριότητα από τις γειτονιές στη Μυτιλήνη – Δευτέρα επιστρέφουν οι συμβασιούχοι καθαριότητας
12 Ιουλίου 2019

Ouzo Fest από 13-20 Ιουλίου σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι

Μοιράσου το άρθρο:

Η μεγάλη γιορτή του ούζου ξεκινά αύριο από τη Μυτιλήνη και θα κορυφωθεί στις 20 Ιουλίου στο Πλωμάρι. Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Ποτοποιών – αποσταγματοποιών Λέσβου διοργανώνει το Ouzo Fest, ένα μοναδικό φεστιβάλ για το προϊόν ταυτότητα της Λέσβου. Το φεστιβάλ ξεκινά αύριο το βράδυ στον κήπο του δημοτικού θεάτρου και συνεχίζεται κάθε μέρα σε διαφορετική γωνιά της Μυτιλήνης.  Την Τρίτη την Πέμπτη και την Παρασκευή ποτοποιίες σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι, ανοίγουν τις πόρτες και αποκαλύπτουν  στο κοινό τα μυστικά του ούζου, και το φεστιβάλ ολοκληρώνεται το επόμενο Σάββατο στη μαρίνα Πλωμαρίου.

Πρόγραμμα:

Το Ouzo Fest, ένα μοναδικό φεστιβάλ γνωριμίας με το ούζο, την κουλτούρα του και τα μυστικά του.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει περισσότερες από 40 ετικέτες ούζου, να συνομιλήσει με τους ποτοποιούς, να μυηθεί στα μυστικά του ούζου, να δοκιμάσει τη γαστρονομία της Λέσβου και να απολαύσει το ούζο ου στα γραφικά καφενεδάκια της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου. Επίσης μπορεί να περιηγηθεί στα μουσεία και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την ιστορία και την παραγωγή του ούζου, να ενημερωθεί και να γνωρίσει τα προϊόντα από κοντά. Μια ιστορία που κρατά περισσότερο από έναν αιώνα.

Μουσικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν φέτος το φεστιβάλ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ζήσουν την αυθεντική κουλτούρα που συνοδεύει παραδοσιακά το ούζο:
παρέα, μεζέδες, μουσική και άρωμα Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο: