Ένα νέο γήπεδο μπάσκετ στην Παναγιούδα Λέσβου
15 Σεπτεμβρίου 2020
Μ.Χρυσοχοΐδης: Συνελήφθησαν οι εμπρηστές της Μόριας
15 Σεπτεμβρίου 2020

Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς

Μοιράσου το άρθρο:

Με αιτήματα “κανένας πρόσφυγας στα νησιά και να κλείσουν όλα τα ΚΥΤ”, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου διοργανώνει σήμερα συλλαλητήριο, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, με την συμμετοχή φορέων, συλλόγων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, Θόδωρος Ασλανίδης, δήλωσε υπάρχει μεγάλη ανταπόκρισή από τον κόσμο για συμμετοχή στο συλλαλητήριο “για την τραγωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στη Μυτιλήνη, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια και το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών να ζουν στους δρόμους”. Επίσης διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την πανδημία.

Εντωμεταξύ, με ανακοίνωσή της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης και η επικεφαλής της Νίκη Τσιριγώτη απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Στην ανακοίνωση τονίζει: «Ο εμπαιγμός των κατοίκων του νησιού είναι πλέον ολοφάνερος. Οι κυβερνητικές προθέσεις για δημιουργία και νέου κλειστού κέντρου στο νησί μας βρήκαν πρόθυμο συνεργάτη την Τοπική Διοίκηση. Δήμαρχοι και Περιφερειάρχης ακόμα δεν έχουν διαψεύσει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα περί «ανταπόκρισης από την τοπική αυτοδιοίκηση», περί «ενότητας και υπευθυνότητας που αν συνεχιστεί θα προχωρήσει η λύση για τη δημιουργία κλειστής δομής στο νησί», ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται χαρακτηριστικά να ορθώσουν ανάστημα και να κινητοποιηθούν απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης”.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο απευθύνει και η περιφερειακή παράταξη «Συμπράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο» τονίζοντας ότι «η αναξιοπιστία της κυβέρνησης το μεγαλύτερο εμπόδιο στη διαχείριση του προσφυγικού. Διακομματική Επιτροπής της Βουλής το αντίδοτο στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής… Το σχέδιο των μεγάλων δομών-φυλακών είναι αντίθετο με όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης αλλά και με τη βούληση των Ευρωπαίων αφού ξεκάθαρα δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι η ΕΕ δεν συμφωνεί και δεν χρηματοδοτεί τέτοιες δομές…Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καλεί τη Κυβέρνηση να αξιοποιήσει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επέβαλε στη Λέσβο για να αντιμετωπίσει θετικά τα προβλήματα που προκύπτουν από τις μεταναστευτικές ροές και από τη λανθασμένη πολιτική διαχείρισης που ακολούθησε μέχρι τώρα και όχι για να επιβάλει με τη βία την ιδεοληπτική της στρατηγική που είναι αντίθετη όχι μόνο με το διεθνές δίκαιο και την ευρωπαϊκή πρακτική αλλά και τη βούληση των πολιτών των νησιών”.

Κάλεσμα στους δημότες του Δήμου Δυτικής Λέσβου να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και άλλοι φορείς στην πλατεία Σαπφούς σήμερα Τρίτη, 15 Σεπτέμβρη, στις 7.00 το απόγευμα, απεύθυνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με αίτημα “τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, που πιστεύουμε πως είναι αίτημα όλου του Λεσβιακού λαού “, με αιτήματα:

– Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες απεγκλωβισμού και η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα σε προσωρινές δομές με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί να μετακινηθούν στις χώρες που επιθυμούν.

– Καμία δομή στο νησί και όχι για καμία ΝΕΑ δομή, όπως έλεγε η πλειοψηφία, θέση που μονιμοποιούσε το ΚΥΤ στη Μόρια και τώρα να τα αποτελέσματα.

– Θεωρούμε πως με τη νέα δομή που στήνουν στον Καρατεπέ τα προβλήματα όχι μόνον δεν θα λυθούν αλλά θα πολλαπλασιαστούν.

Καλούμε όλους τους συνδημότες στο συλλαλητήριο με όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που περνάμε με την εξέλιξη της πανδημίας”.

Μοιράσου το άρθρο: