Ξεκίνησαν για Χίο και Μυτιλήνη τα ΜΑΤ
24 Φεβρουαρίου 2020
Απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο νέο κυτ στη Ζερβού οι σαμιώτες
25 Φεβρουαρίου 2020

Περιφρουρούν τα λιμάνια σε Λέσβο και Χίο

Από τη φόρτωση των δυνάμεων των ΜΑΤ στο λιμανι Πειραια

Μοιράσου το άρθρο:

Αναστάτωση απόψε το βράδυ σε Χίο και Λέσβο με την πληροφορία ότι πλοίο ή πλοία μεταφέρουν στα δύο νησιά αστυνομικές δυνάμεις αλλά και οχήματα για να ξεκινήσουν οι εργασίες στις επιταγμένες περιοχές για τη δημιουργία νέων δομών. Κάλεσμα από τα μεγάφωνα των χωριών στη Βορειοδυτική Λέσβο να συγκεντρωθούν κάτοικοι στο λιμάνι του Σιγρίου όπου βρίσκεται και ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος ενώ αντίστοιχα έχει δοθεί εντολή οχήματα του δήμου να αποκλείσουν το λιμάνι της Μυτιλήνης. Παράλληλα η συντονιστική επιτροπή αγώνα Μανταμάδου καλεί αύριο στις 7:00 το πρωί τν κόσμο στην περιοχή της Καράβας.

Ίδια κινητικότητα και στη Χίο ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Χίου μαζί με πολίτες βρίσκονται στο λιμάνι των Μεστών, ενώ κάλεσμα γίνεται και στα χωριά να συνδράμουν την περιφρούρηση.

Κάλεσμα του συντονιστή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ στις 11:00 το βράδυ στο λιμάνι της Μυτιλήνης “Ο κόσμος οργανώνεται για να αντιμετωπίσει αυτή την απίστευτη επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης Μητσοτάκη εναντίον των ίδιων των νησιωτών που δεν δέχτηκαν την επιβολή νέων κέντρων φυλακών στα νησιά τους.
Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Τα νησιά πρέπει να στηριχτούν από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα στον αγώνα τους απέναντι στη βία και στον αυταρχισμό αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης.
Καλούμε 11 το βράδυ στο λιμάνι της Μυτιλήνης για την «αποτροπή» της εισβολής των ΜΑΤ

 

Foto: cyclades24

Μοιράσου το άρθρο: