Για απαράδεκτη λαθροχειρία καταγγέλλει η Αγλαΐα Κυρίτση το συνδυασμό του Γιάννη Σπιλάνη
12 Μαΐου 2019
Περιοδείες Γιάννη Σπιλάνη στη Λέσβο
12 Μαΐου 2019

Περιοδεία στα Πλωμαριτοχώρια και στη Μυτιλήνη της Νίκης Τσιριγώτη

Μοιράσου το άρθρο:

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούμενο από υποψήφιους κοινοτικούς, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη επισκέφτηκε το απόγευμα της Παρασκευής τα χωριά Ακράσι, Αμπελικό, Παλαιοχώρι και Μεγαλοχώρι.

Η εικόνα αποκαλυπτική της ερήμωσης των χωριών μας όταν σε κάποια από αυτά συναντούσες μόνο ανθρώπους τρίτης ηλικίας. «Δεν υπάρχει ελπίδα για ζωή στα χωριά μας από τη στιγμή που οι νέοι άνθρωποι δε μπορούν να ζήσουν από τα εισοδήματα της παραγωγής είτε του ελαιόλαδου είτε από τα κτηνοτροφικά προϊόντα με τις εξευτελιστικές τιμές τους. Δεν υπάρχει σχολειό για τα παιδιά τους και αναγκάζονται, όσα έχουν μείνει να τα ξυπνάν 6 το πρωί για να τα μεταφέρουν στο Πλωμάρι. Επομένως οι νέοι μας που έχουν τολμήσει να κάνουν οικογένεια μεταναστεύουν σε μεγαλύτερες πόλεις ή ακόμα και εκτός νησιού». Αυτά τα λόγια ακούστηκαν από ανθρώπους που βλέπουν τη ζωή στα χωριά που μεγάλωσαν, που δούλεψαν σκληρά στη γη ή με τα κοπάδια τους να ξεκληρίζεται και να μένουν μόνοι τους.

Οι συζητήσεις πολλές με τους κατοίκους, οι οποίοι συμφωνούσαν με τις θέσεις τόσο του ΚΚΕ όσο και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί.

Το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιους, περιόδευσε στις καφετέριες της προκυμαίας και στον δεξί λιμενοβραχίονα.

Επίσης το πρωί του Σαββάτου, η Νίκη Τσιριγώτη είχε συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου καταστημάτων εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ».

 

Μοιράσου το άρθρο: