Από 20 Ιουνίου οι μετρήσεις στο χωράφι για τις διορθώσεις Κτηματολογίου στη Λέσβο
22 Απριλίου 2019
Στην Αγιάσο “Ο άλλος δρόμος” με τον Στράτο Γεωργούλα
22 Απριλίου 2019

Περιοδεία της Εριφύλης Χιωτέλλη στην Αγιάσο

Μοιράσου το άρθρο:

Ανακοίνωση του συνδυασμού “με Πυξίδα τον Πολίτη” με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη για την επίσκεψη στην Αγιάσο:

“Είμαστε οι μόνοι που μπορούν να σας κοιτάνε στα μάτια. Ήμασταν εδώ. Σας υποσχεθήκαμε τέσσερα πράγματα και τα κάναμε πράξη”, είπε στους κατοίκους της Αγιάσου, η Εριφύλη Χιωτελλή,  κατά την χθεσινή της επίσκεψη στο χωριό, μαζί με μεγάλη ομάδα υποψηφίων της Πυξίδας

Η Υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης, που βρέθηκε στην Αγιάσο από νωρίς το απόγευμα, μίλησε σε αρκετά καφενεία του χωριού και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δεσμεύσεις που ή ίδια, αλλά και ο πολιτικός χώρος που ανήκει, είχαν αναλάβει το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν την περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Διασπάσαμε τον Δήμο και ενισχύουμε τις Κοινότητες. Ακόμα: Είμαστε οι μόνοι που από την αρχή πραγματικά σταθήκαμε δίπλα στο Αναγνωστήριο. Όταν οι άλλοι έταζαν εκατοντάδες χιλιάδες μόνο για τις μελέτες, εμείς ψάχναμε για τις πραγματικές εφικτές λύσεις. Αυτή που τελικά ακολουθήθηκε. Θα είμαστε εδώ και στη συνέχεια, Θα είμαστε αυτοί που θα στηρίξουν την ολοκλήρωση του έργου. Για να γίνει καλύτερο από πριν!

Επιπλέον: Το Περιφερειακό Ιατρείο. Το κτήριο είναι έτοιμο. Ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με τους γιατρούς. Δεν έρχονται εύκολα στο χωριό. Χρειάζονται περισσότερα κίνητρα. Όμως το ιατρείο θα λειτουργήσει, με τους τρεις αγροτικούς που ήδη υπηρετούν στο χωριό και έναν ακόμα που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Και το λοιπό προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί

Στις παρεμβάσεις της, η Εριφύλη Χιωτέλλη, ανέλαβε και νέες δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους του χωρίου λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Ξέρουμε τα προβλήματα με την κατεστραμμένη από τις βροχές αγροτική οδοποιία. Τα χρήματα που αυτή την στιγμή έχουν διατεθεί είναι λίγα. Το Υπουργείο περιμένει τις συγκεκριμένες μελέτες από το Δήμο Λέσβου, για να χρηματοδοτήσει ακόμα περισσότερα. Εμείς πιέζουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Οταν, με το καλό αναλάβουμε τον Σεπτέμβρη, τη δημαρχεία, οι επισκευές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί για να είμαστε έτοιμοι για την νέα ελαιοκομική περίοδο. Να μια επιπλέον ‘άμεση δέσμευση που παίρνουμε σήμερα. Και αυτή αφορά και τα άλλα χωριά που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Ξέρουμε το θέμα με την Πατωμένη. Πρέπει να επισκευαστεί και να αποκατασταθεί γρήγορα ο παραδοσιακός της χαρακτήρας. Να μια ακόμα άμεση δέσμευση απέναντί σας!:

Μετά το τέλος της επίσκεψης της, στην Αγιάσο, η Εριφύλη Χιωτέλλη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Οι άλλοι που τώρα υπόσχονται , “χαμηλούς τόνους” και “συναινέσεις “, ” επανεκινήσεις ” και “αλλαγές του τόπου” όλα τα προηγούμενο χρόνια ήταν εξαφανισμένοι από το χωριό. Εμείς όχι.Για αυτό και μπορούμε και  κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια!.

Αλλά και σε κάθε χωριό που πηγαίνουμε., μιλάμε. Μπαίνουμε στα καφενεία, εξηγούμε και αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Θέλουμε να ξαναπάμε και μετά. Να πιούμε τον καφέ μας και να κοιτάξουμε τους συνδημότες μας στα μάτια. Να μας κρίνουν από τις δεσμεύσεις που υλοποιήσαμε.

Δεν “κάνουμε μια περατζάδα” δήθεν “να ακούσουμε τα προβλήματα και να τα καταγράψουμε”. Αυτά δεν είναι για εμάς!

Μοιράσου το άρθρο: