Lesvos Food Fest μέρα 1η:Ένα Διήμερο συνεργατικότητας, δικτύωσης και ποιοτικών προϊόντων στην Κοιν.Σ.Επ. ΜΟΔΟΥΣΑ
3 Ιουλίου 2019
ΚΚΕ(μ-λ) : “Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Σάμο”
3 Ιουλίου 2019

Περιοδείες Χ. Αθανασίου στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αρχικά συναντήθηκε με τη Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ, την καλωσόρισε και πάλι στο νησί μας, της ευχήθηκε καλή επιτυχία και υποσχέθηκε να συνδράμει σε ό,τι του ζητηθεί προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας των νησιών μας. Ο κ. Αθανασίου ζήτησε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και διαβεβαίωσε την κ. Παπαδανιήλ ότι θα συμβάλει και ο ίδιος ώστε να επιλυθεί το ζήτημα αυτό το συντομότερο δυνατό .

Κατόπιν επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, όπου το βασικότερο θέμα συζήτησης ήταν η ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης υπερηλίκων, το οποίο η παρούσα Κυβέρνηση απλά παρέτεινε, μεταθέτοντας τη λύση του στην επόμενη.

Τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ – ΙΚΑ Λέσβου, επισκέφθηκε στη συνέχεια. Συναντήθηκε με το διευθυντή κ. Κλαδογένη και χαιρέτησε το προσωπικό των υπηρεσιών και ενημερώθηκε για τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από την ενοποίηση των ταμείων.

Επίσκεψη πραγματοποίησε και σε μονάδες Υγείας του νησιού, ξεκινώντας από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Ο κ. Αθανασίου άκουσε τους προβληματισμούς των εργαζομένων σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας υγείας και ενημερώθηκε για την ανάγκη προμήθειας ψηφιακού εμφανιστηρίου για το ακτινολογικό και την άμεση λειτουργία του μαστογράφου.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Στρατή Κλεάνθη και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο». Τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν τον κ. Αθανασίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας, όπως η επισκευή του κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής, καθώς βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρήζει άμεσης ανακαίνισης. Η ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και η αδυναμία λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου λόγω έλλειψης ιατροδιαγνώστη τέθηκαν και αυτά στις άμεσες προτεραιότητες του Νοσοκομείου.

Τέλος επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης όπου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που τους απασχολούν, με κυριότερο το θέμα της στέγασής τους.

Χθές ο κ. Αθανασίου περιόδευσε στα χωριά Λαφιώνα, Άναξο, Πέτρα και Μόλυβο  συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες των χωριών, οι οποίοι του έθεσαν ζητήματα που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη και τα έργα υποδομών της περιοχής.

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, αξιοποιώντας τα μεγάλα πλεονεκτήματα του (φυσικό πλούτο, πολιτισμό, πρωτογενής παραγωγή κ.α.) και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη δημιουργία έργων ανάπτυξης όπως η κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας – Μολύβου.

Ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είχε πραγματοποιηθεί το 2014 με τη δημιουργία της πύλης εισόδου Schengen στην Πέτρα, ένα έργο που αποτέλεσε διακαή πόθο των κατοίκων της περιοχής και προσωπικό μου στοίχημα. Χρειάστηκαν 18 μήνες επίπονης προσπάθειας, σε συνεργασία με τον τότε Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, τον αείμνηστο Σωτήρη Ζαμτράκη, τον πρ. Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Κώστα Κορδώνη, τον ομογενή επιχειρηματία Αναστάσιο Νικολαϊδη, ο οποίος συνέδραμε οικονομικά, και την προσωπική αποφασιστική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ώστε το έργο αυτό να γίνει πραγματικότητα και να αποτελέσει πύλη ανάπτυξης για το νησί μας».

Μοιράσου το άρθρο: