Ανοιχτή επιστολή των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ προς ΚΤΕΛ Σάμου
5 Ιουλίου 2019
Επιστολή προς τους πολίτες του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Νίκου Στεφανή
5 Ιουλίου 2019

Πολιτικό μήνυμα της υπ. βουλευτή Λέσβου με το Μ-Λ ΚΚΕ Αναστασίας Λεοντή

Μοιράσου το άρθρο:

Πολιτικό μήνυμα της υποψήφιας βουλευτή Λέσβου με το Μ-Λ ΚΚΕ Αναστασίας Λεοντή

“Η συγκυρία  το έφερε να δεχτώ την τιμητική για μένα πρόταση της υποψηφιότητας για τον Νομό της Λέσβου. Στη Μυτιλήνη,έφτασε  ο πατέρας μου,8 χρονών προσφυγάκι από τα Αλάτσατα της Μ. Ασίας με την οικογένεια του,χωρίς τον πατέρα, καιβρήκε καταφύγιο στον Αγ. Θεράποντα,όπου είχαν εγκαταστήσει πρόσφυγες.

Στη  Λέσβο,σήμερα υπάρχουν πάλι πρόσφυγες,θύματα της απάνθρωπης πολιτικής των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού. Άνθρωποι με ζωές και ελπίδες τσακισμένες. Μικρά παιδιά σε συνθήκες που είναι στίγμα για τον πολιτισμό. Οι πρωτοβουλίες πολλών ανθρώπων με αναμφισβήτητα καλή πρόθεση και ευαισθησίες,τα όποια μέτρα,δεν αρκούν για να θεραπεύσουν ζωές χωρίς προοπτική. Και είναι κοινό μυστικό ότι η επένδυση στο προσφυγικό στην Ελλάδα,έχει φτιάξει περιουσίες.

Στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης,ξεκίνησα την επαγγελματική μου ζωή σαν γιατρός.Με πολλούς συναδέλφους,φίλους και τότε συντρόφους στο ΚΚΕ,δώσαμε ωραίους αγώνες με μαχητικότητα και αισιοδοξία και κερδίσαμε σαν εργαζόμενοι και πολίτες σημαντικά αποτελέσματα.

Έμαθα την ιστορία της Λέσβου,τους αγώνες του λαού της,για την Εθνική Αντίσταση στη Λέσβο και στη Λήμνο για τις μοναδικές στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στιγμές,εκείνο το περίφημο GO BACK,που απέτρεψε την απόβαση  των Άγγλων στο λιμάνι της Μυτιλήνης τα παγωμένα Χριστούγεννα του 1944.Και στο στρατόπεδο του Άη Στράτη,έζησε εξόριστος ο Ισαάκ Ιορδανίδης,ο ιδρυτής του Μαρξιστικού-Λενινιστικού κινήματος στην Ελλάδα.

Παλιές ιστορίες; Σήμερα τι γίνεται; Γιατί κατεβαίνει το Μ-Λ ΚΚΕ στις εκλογές;

Το Αριστερό κίνημα βρίσκεται σε σημαντική υποχώρηση. Στις συνθήκες αυτές η ΝΔ δεν προσπαθεί καν να κρύψει την επίθεση που ετοιμάζει στα δικαιώματα του λαού.Την γνωρίσαμε .Η πολιτική της, της εξυπηρέτησης της εξάρτησης της χώρας,της εξυπηρέτησης του κεφαλαίου,των συμφερόντων των ΗΠΑ,Του ΝΑΤΟ,της ΕΕ,είναι και προβλέψιμη και διακηρυγμένη.

Η’  “πρώτη φορά αριστερά’’ κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,δηλώνει ότι έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια,αφού υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο,αφού προχώρησε και σε 4ο,με άλλο όνομα. Με πάνω από 1000 μνημονιακούς νόμους και προεδρικά διατάγματα σε ισχύ. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές επιδίδεται σε διαφήμιση των πεπραγμένων της,δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και κάνει τόσες και τέτοιες εξαγγελίες παροχών,που διερωτάται κανείς πού είναι όλα αυτά;Σε άλλη χώρα ζω; Η τακτική αυτή,της ελεημοσύνης με τα αυτονόητα, προσβάλει την αξιοπρέπεια των πολιτών ,και την νοημοσύνη τους,γιατί ξέρομε εκ πείρας ότι με άλλους τρόπους οι παροχές ακυρώνονται και ότι προέρχονται από τη ληστεία σε βάρος του λαού,για να δημιουργηθούν τα περίφημα πλεονάσματα.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι η πολιτική της εξάρτησης της χώρας,η ΕΕ του κεφαλαίου στην οποία’’ αναμφισβήτητα ανήκει η Ελλάδα’’,ο ρόλος της χώρας που υπηρετεί η κυβέρνηση στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο,ο διαβολικά καλός Τραμπ,τα αντικομμουνιστικά μνημόνια,που προσβάλουν τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Ευρώπης,μπερδεύονται στην προπαγάνδα της με την Αριστερά. Μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε ποτέ σε τέτοιες ενέργειες!

Η καπηλεία των συνθημάτων και των ιδανικών της Αριστεράς είναι η πιο ύπουλη και ανήθικη επίθεση εναντίον του κόσμου που πιστεύει στις αλήθειες και το δίκιο του λαού.Το θράσος δεν έχει όρια. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ,το ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης του,δεν έχει καμιά σχέση με τη στάση ζωής των εκτελεσμένων κομμουνιστών,των αγωνιστών του Λαού στο σκοπευτήριο της Καισαριανής,όσες φορές και αν το επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας. Ο Ύμνος της Διεθνούς,που χρησιμοποιούν σαν μουσικό σήμα του «Κόκκινου»,δεν έχει καμιά σχέση με την ιδεολογία και την κυβερνητική προπαγάνδα που εκπέμπεται από το σταθμό.

Τα ιδανικά της Αριστεράς έδωσαν στο λαό μας τη δύναμη να υψώσει το ανάστημα του σε πολύ δύσκολες ώρες της πρόσφατης ιστορίας.Εμείς θεωρούμε χρέος μας να ματαιώσομε τον εξευτελισμό τους που μόνο ηττοπάθεια και υποταγή συνεπάγεται.

Τα δύο μεγάλα κόμματα μιλάνε για ντέρμπυ. Χρησιμοποιούν την ορολογία του ποδόσφαιρου. Εδώ όμως δεν πρόκειται για τα γκολ. Πρόκειται για τη ζωή μας,την προκοπή μας,τη ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας. Εμείς θεωρούμε χρέος μας να μιλήσομε καθαρά για την κατάσταση στο κίνημα,για τους αγώνες και την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος. Για την ανάγκη κάθε τίμιος άνθρωπος που αγωνίζεται για να ζήσει,να αποκτήσει κριτική ματιά και να πιστέψει ότι μόνο με τον αγώνα του,στην δουλειά, στη μόρφωση στην κοινωνία,θα βρεθούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Δεν μασάμε τα λόγια μας. Δεν μπερδεύομε τα πράγματα με ιδεολογικές σπαζοκεφαλιές σαν του ΚΚΕ,που ξαναγράφει και ανασκευάζει  την ίδια του την ιστορία και την ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος,που παραπέμπει τα πάντα στην επερχόμενη λαϊκή εξουσία και κόπτεται για τον ταξικό προσανατολισμό του εργατικού κινήματος. Ταξικότητα δεν είναι οι συγκεντρώσεις σε χωριστές πλατείες,ούτε η απάντηση στα αίσχη της εργοδοσίας με βιαιοπραγίες. Αυτά διώχνουν τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα,τους κάνουν θεατές αντί για μαχητές. Ή μήπως η προσφυγή στην αστική δικαιοσύνη για να διορίσει προσωρινή διοίκηση στη ΓΣΕΕ,είναι ταξική στάση;

Κάνει πανελλαδική κινητοποίηση για να φύγουν οι Βάσεις από την Ελλάδα,αλλά δεν λέει καθαρά ότι η Ελλάδα είναι εξαρτημένη χώρα,πράγμα που το ξέρουν και τα μικρά παιδιά.Και η Γερμανία έχει βάσεις,αλλά δεν είναι εξαρτημένη. Ο αγώνας για την Εθνική Ανεξαρτησία ήταν πάντα ο κύριος άξονας των αγώνων της Αριστεράς!

Καλεί τον αριστερό κόσμο να το υπερψηφίσει για να δώσει λύσεις μέσα από το Κοινοβούλιο.Μα αν οι εκλογές μπορούσαν να ανατρέψουν τα πράγματα,η άρχουσα τάξη θα τις είχε καταργήσει!

Και τέλος και σημαντικό εμείς δεν χαρίζομε την έννοια του πατριωτισμού στους εθνοκάπηλους,τους σωβινιστές και στους φασίστες…από υπερεπαναστατικότητα. Οι κομμουνιστές έδωσαν πολύ αίμα για την Ελευθερία της Πατρίδας. Το ΕΑΜ  είχε γαλανόλευκες σημαίες και το Αναγνωστικό της Ελεύθερης Ελλάδας άρχιζε με τον Εθνικό Ύμνο!

Ξέρομε τις δυσκολίες,αλλά εκτός από τους αγώνες, από τις 8 Ιουλίου,όποιος και αν κερδίσει τις εκλογές ,δεν υπάρχει άλλη επιλογή!Τεχνοκρατικές,θολές,υπερεπαναστατικές απόψεις που δεν πατάνε στην πραγματικότητα,που οδηγούν την δυσαρέσκεια του κόσμου σε κόμματα μιάς χρήσης,στην παραχώρηση της συμμετοχής του σε αυτόκλητους Μεσσίες,παράγοντες (του συστήματος) και παραγοντίσκους ή σε φασιστικά και εθνικιστικά παραληρήματα και στην κοινωνική καθυστέρηση είναι τροχοπέδη για μια θετική πορεία.

Συμμετέχουμε στις εκλογές και ζητάμε και την ψήφο  και την όποια στήριξη σας. Συμμετέχουμε για να μιλήσομε για τις θέσεις μας .

Δεν έχομε αυταπάτες για τις εκλογές,ούτε για τις δικές μας δυνατότητες.

Απευθυνόμαστε σε όσες και όσους τοποθετούν τον εαυτό τους στην Αριστερά,ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους,που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσες και όσους τοποθετούν τα πιστεύω τους στην Κομμουνιστική Αριστερά.

Θέλομε να αγωνιστούμε μαζί για μια ζωή με ανθρώπινη αξιοπρέπεια,σε μια Ελλάδα της δουλειάς,με Εθνική Ανεξαρτησία,Ειρήνη,Δημοκρατία  και Σοσιαλισμό!”

 

 

Μοιράσου το άρθρο: