Δ.Βίτσας: “Έχουμε ανθρωπιστική ευθύνη και χρέος να φροντίσουμε για τους πρόσφυγες”
5 Απριλίου 2019
Ν. Μανάβης «η Ανταρσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το αποκούμπι στους αγώνες των νησιωτών»
5 Απριλίου 2019

Πολύ νωρίτερα θα ολοκληρωθούν τα έργα στην προκυμαία Μυτιλήνης αλλά … χάνεται το έργο της Λαγκάδας

Μοιράσου το άρθρο:

Με πολύ γρήγορο ρυθμό συνεχίζονται στην Προκυμαία Μυτιλήνης οι εργασίες των συνεργειών που δουλεύουν νύχτα μέρα για την αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα  στην οδό Π. Κουντουριώτη. Οι εργασίες σήμερα πραγματοποιούνται στο ύψος του ξενοδοχείου Blue Sea,  και πάνω από το λιμάνι  , ενώ ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Π. Κουντουριώτη και μέχρι το νέο αρχαιολογικό μουσείο.

Ο αμιαντοσωλήνας δεν βγαίνει από τη θέση του καθώς αυτό θα ήταν ακόμα πιο επικίνδυνο για το περιβάλλον , απλά τοποθετείται το νέο δίκτυο. Το τμήμα αυτό εντάσσεται στο έργο εσωτερικά δίκτυα υδροδότησης  Μυτιλήνης  προϋπολογισμού 1.780.000 ευρώ . Το τμήμα της προκυμαίας θα τσιμεντοστρωθεί και θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Χάνεται το έργο της Λαγκάδας

Στο έργο της προκυμαίας, η ΔΕΥΑΛ απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι μπορεί να φέρει εις πέρας μεγάλα έργα, στους χρόνους για τους οποίους δεσμεύεται. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό να πείσει τους επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής Λαγκάδα, στην οδό εισόδου της πόλης της Μυτιλήνης, όπου επείγει να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση του επικίνδυνου και σε πολλά τμήματα ετοιμόρροπου αγωγού όμβριων υδάτων, όπως με στοιχεία κατέθεσε το Τεχνικό Επιμελητήριο. Η επιτροπή της περιοχής, έχει προσφύγει   από το καλοκαίρι, κατά της κυκλοφοριακής μελέτης που είχε εγκριθεί και το έργο κόλλησε. Μετά την άρνηση και του δεύτερου μειοδότη να αναλάβει το έργο, η ΔΕΥΑΛ απευθύνθηκε στον τρίτο από τον οποίο αναμένει απάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Αν και αυτός αρνηθεί, το έργο προϋπολογισμού 6,7 εκατ. ευρώ , ουσιαστικά χάνεται αφού πρέπει να επαναδημπρατηθεί  ενώ μεσολαβούν και οι δημοτικές εκλογές και οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν έχουν καταθέσει τις απόψεις τους για το θέμα αυτό  .

Η εθελοντική επιτροπή κάτοικων Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων με ανακοίνωσή της ζητά από όλους τους υποψήφιους δημάρχους να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Ακολουθούν οι δηλώσεις στην ΕΡΤ Αιγαίου του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Αντώνη Γιαννάκη για το έργο της προκυμαίας και για το έργο της Λαγκάδας και η ανακοίνωση της επιτροπής των επιχειρηματιών και κατοίκων της Λαγκάδας:

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΕΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΡΝΑΖΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μυτιλήνη 5/4/2019

Προς
Α)Υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Μυτιλήνης.
Β)Υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους της Δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης.
Κοινοποίηση: Μέσα μαζικής ενημέρωσης έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά.
Ως εθελοντική επιτροπή των κατοίκων και επαγγελματιών των Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων, θεωρούμε ότι η δικαίωσή μας στον αγώνα ενάντια στον πρόχειρο και άκομψο τρόπο που σχεδιάστηκε η εκτέλεση του έργου της ΔΕΥΑΛ για την περιοχή μας, μάς δίνει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρέμβουμε εν όψει και των επερχόμενων Δημοτικών και Κοινοτικών εκλογών.
Η θέση μας ήταν πάντοτε ότι το πρόβλημα των όμβριων αποτελεί σοβαρό θέμα για την γειτονιά μας, τις δουλειές μας και τις περιουσίες μας. Επίσης ότι η αντοχή του οδοστρώματος της Αερ. Γιανναρέλλη πρέπει να ελεγχθεί αξιόπιστα.
Το συνολικό πρόβλημα εκτιμούμε ότι έχει τρείς συνισταμένες:
1)Η ροή των βρόχινων νερών στο ρέμα.
2)Ο αγωγός των όμβριων κάτω από την Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων.
3)Η αντοχή του οδοστρώματος.
Ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος που είχε επιλεχθεί από την απερχόμενη Δημοτική αρχή ήταν παντελώς απαρχαιωμένος, αγνοώντας τα ανυπέρβλητα προβλήματα που θα δημιουργούσε στους εργαζόμενους, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής. Προέβλεπε μια βάρδια αντί για τρείς, έκλεινε το 100% του οδοστρώματος, οι λύσεις των εναλλακτικών δρόμων ήταν τουλάχιστον ανεπίτευκτες, δεν είχε επιλεγεί η χρήση προκατασκευασμένων τμημάτων αγωγού με αποτέλεσμα η διάρκεια του έργου με τις καλύτερες προβλέψεις να αναμένεται πέραν της τριετίας.
Η θέση μας είναι σαφής ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί με τον καλύτερο τρόπο και την λιγότερη όχληση της γειτονιάς. Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν τρόποι με παρεμβάσεις στην ροή των υδάτων πριν αυτά φτάσουν στην περιοχή και με παρεμβάσεις σε όποια σημεία του δρόμου κριθεί απαραίτητο, ωστόσο δεν είμαστε οι αρμόδιοι να δώσουμε την λύση.
Προτείνουμε την σύνταξη νέας, σύγχρονης μελέτης, με τη βοήθεια των νέων δεδομένων και τεχνολογιών, που θα αξιολογεί όλους του παραπάνω παράγοντες και θα συμπεριλαμβάνει και τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία με σχεδιασμό ικανοποιητικών εναλλακτικών λύσεων. Μια τέτοια μελέτη δεν θα μπορούσε ασφαλώς να γίνει με ανάθεση αλλά με προκήρυξη διαγωνισμού ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη για όλους λύση που θα είναι σύντομη, αποτελεσματική, γρήγορη και θα αφήνει άθικτη την λειτουργία της γειτονιάς.
Θεωρούμε ότι στην εποχή του 2019 είναι εφικτό να εκτελεστεί το έργο, χωρίς να κλείσει ο δρόμος, διασφαλίζοντας έτσι την οικονομική μας επιβίωση, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής μας, αλλά και της πόλης μας γενικότερα.

Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι και εργαζόμενοι των Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων αλλά και όλοι οι συνδημότες μας, δικαιούνται να γνωρίζουν τις προθέσεις όλων των υποψηφίων για τον Δήμο και την Δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης σε σχέση με τα ανωτέρω.
Μετά τιμής η εθελοντική επιτροπή των κατοίκων των Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων.
Αμπατζής Πολύδωρος
Βλάχος Μανώλης
Γιαλούρης Δημήτρης
Ευσταθίου Μανώλης
Λαμπούσης Βασίλης
Μαμώλης Δημήτρης
Μουτζούρης Δημήτρης
Πετριτζικλή Γιώτα
Τσουπή Μαρία

Μοιράσου το άρθρο: