Σ. Ζαφείρης: “Αποσυμφόρηση τώρα – Καμία δομή στη Λέσβο”
18 Σεπτεμβρίου 2020
Επιπλέον μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης
18 Σεπτεμβρίου 2020

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου για κινητοποίησεις – αποσυμφόρηση των νησιών

Χθες Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, μετά τη καταστροφή από φωτιά του Κ.Υ.Τ. Μόριας και τις εξελίξεις, σε σχέση με τη νέα Προσωρινή Δομή στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ), αλλά και την προοπτική δημιουργίας νέων κλειστών δομών στις νήσους της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης ενημέρωσε σχετικά με όλες τις συναντήσεις και συσκέψεις που προηγήθηκαν. Εξέφρασε την σταθερή θέση του για καμία δομή και απομάκρυνση όλων των μεταναστών, ενώ υπογράμμισε ότι τα νησιά έχουν πληρώσει υπερβολικό τίμημα ως τώρα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την συζήτηση που έγινε και τις τοποθετήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων όλων των Παρατάξεων , συμφώνησε κατά πλειοψηφία στην έκδοση Ψηφίσματος, που θα επιδοθεί στα Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων και θα συνοψίζει τις παρακάτω θέσεις:

· Tον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

· Καμία δομή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

· Αναλογική κατανομή των προσφύγων – μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης.

· Αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου.

· Συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από όλους τους διοικητικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς Φορείς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.