Ξεμπλοκάρει η οικονομική υπηρεσία του δήμου Λέσβου – Θέμα ημερών να ξαναρχίσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του
12 Αυγούστου 2019
Για τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων στον Υπουργό Οικονομικών ο Θ. Βαλσαμίδης
12 Αυγούστου 2019

“85 χρόνια χωρίς το Θεόφιλο”

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα θεματικό αφιέρωμα στα 85 χρόνια από το θάνατο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου , παρουσιάζει ο  Σύλλογος Καλλονιατών Λέσβου, σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου, στο δημοτικό θέτρο Καλλονής .

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που δημιουργήθηκε με μεγάλη διάθεση και έμπνευση με αρωγούς το “Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού” και την Σοφία Πελοποννησίου – Βασιλάκου (Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, υπεύθυνη σχεδιασμού και τη λειτουργία της Οικίας Κατακουζηνού και υπεύθυνη του αρχείου της), το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και την Άννυ Μάλαμα (Δρ. Ιστορίας της τέχνης και επιμελήτρια του μουσείου), τον Νώντα Σαρλή ( σκηνοθέτη και μέλος τους Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού “Θεάτρου Βράχων” και τον συντονιστή της εκδήλωσης Σταύρο Αποστολέλλη που έχει την ευθύνη των κειμένων, την επιμέλεια και την οργάνωση της εκδήλωσης.

Την αφήγηση θα κάνει το μέλος του συλλόγου Καλλονιατών Γιόλα Χατζηευστρατίου.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), “συγχαίρει την προσπάθεια του συλλόγου και όλων των συντελεστών που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς και αφιέρωσαν πολλούς μήνες για το σχεδιασμό της εκδήλωσης και θα είναι πάντα αρωγός ανάλογων προσπαθειών που θα αναλαμβάνονται από κάθε σύλλογο ή πρόσωπο σε συνεργασία ή μη με την Ομοσπονδία ή άλλους φορείς. Η προτροπή μας είναι να γίνεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την υπέρβαση όποιων δυσκολιών ή ασυνεννοησιών, έτσι ώστε να υπάρχει και κατάλληλη συνεργασία και για την ποιότητα της κάθε εκδήλωσης αλλά και την βελτιστοποίηση της προβολής και διάδοσης των σκοπών που επιδιώκει. Η ΟΛΣΑ, έχει απευθυνθεί με επιστολές από το 2017, τόσο στους διευθυντές των Μουσείων Τεριάντ και Θεοφίλου Κώστα Μανιατόπουλου και Ουρανία Μακροπούλου, αλλά και στο Υπουργείο Πολιτισμού στηρίζοντας την προσπάθεια για επιστροφή των πινάκων στο Μουσείο.”

Μοιράσου το άρθρο: