Σε πλήρη λειτουργία από Δευτέρα η Υπηρεσία Ασύλου
16 Μαΐου 2020
ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Στηρίξτε τα καταστήματα της γειτονιάς
16 Μαΐου 2020

“Απαράδεκτη εισήγηση για απαγόρευση των πολιτικών και συνδικαλιστικών συγκεντρώσεων”

Μοιράσου το άρθρο:

Βολές κατά της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης για την εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού στο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης για έκδοση «πράξης κανονιστικού περιεχομένου» για περιστολή και απαγόρευση του δικαιώματος «πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων» για καθορισμένα χρονικά διαστήματα σε συγκεκριμένα πάρκα και πλατείες για να … «μπορεί επιτέλους ο κόσμος να χαρεί την πόλη του», την οποία χαρακτηρίζουν απαράδεκτη, εξαπολύουν οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης

Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για “πολιτικό κατήφορο της δημοτικής αρχής” και ζητούν από σωματεία,  συλλόγους και μαζικούς  φορείς να μην επιτρέψουν να επιβληθεί καμιά σκέψη για περιστολή της συλλογικής μαζικής δράσης και συνάθροισης με καμιά αφορμή.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρουν: “Την 21η Απριλίου 2020, 53 χρόνια μετά το πραξικόπημα, διαπιστώσαμε ότι ακόμα και σήμερα ο λαός μας δε σταμάτησε να αγωνίζεται για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Αυτή η μέρα ήταν για εμάς αφορμή σκέψης και προβληματισμού για τους αντιδικτατορικούς αγώνες, για τη λαϊκή πάλη που δεν κατάφερε να την αποτρέψει ούτε το καθεστώς της χούντας παρά τις πολύμορφες απαγορεύσεις που επέβαλε και τη βία που εφάρμοσε.

Δυστυχώς αυτή τη μέρα επέλεξε η δημοτική αρχή Μυτιλήνης για να εισηγηθεί στο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης (που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη) δια του αντιδημάρχου πολιτισμού, με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 11113/21-4-2020 εισήγηση που απέχει παρασάγγας από κάθε έννοια Πολιτισμού, την έκδοση «πράξης κανονιστικού περιεχομένου» για περιστολή και απαγόρευση του δικαιώματος «πολιτικών και συνδικαλιστικών συναθροίσεων» για καθορισμένα χρονικά διαστήματα σε συγκεκριμένα πάρκα και πλατείες για να … «μπορεί επιτέλους ο κόσμος να χαρεί την πόλη του», όπως αναφέρει! Αυτή τη μέρα επέλεξε για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να εμφανίσει τις κινητοποιήσεις ως την αιτία ανυπαρξίας προγραμματισμού εκδηλώσεων! Για να επιβάλει «μέτρα» και «όρια», ως δήθεν πράξεις πολιτισμού, στις πολιτικές – συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις! Η δημοτική αρχή επιδιώκει να βάλει τις διεκδικητικές συγκεντρώσεις στον πάγο, αλλά μάλλον αγνοεί ότι η συνδικαλιστική δράση, η οργάνωση και η κινητοποίηση του κόσμου είναι αυτή που θα του επιτρέψει πραγματικά να χαρεί προς όφελός του την πόλη του.

Μόνο πολιτικό οίκτο μας προκαλεί η εισήγηση αυτή!

Ο πολιτικός κατήφορος της δημοτικής αρχής που βγάζει σπυριά στο άκουσμα της λέξης «κινητοποίηση» φαίνεται να μην έχει τέλος. Αφού γι’ αυτήν τα καρναβάλια είναι πάνω από τις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας μας, αφού θεωρεί «αταίριαστες» τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις βάζει στο ζύγι αντί να τις βάλει δίπλα – δίπλα. Χαρακτηρίζει ευθέως ως «κατάχρηση» τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις, τις συγκεντρώσεις του λεσβιακού λαού, των συνδικάτων και των φορέων για μια ζωή με δικαιώματα, για μια ζωή με ποιότητα, για τη ζωή που μας έχουν στερήσει οι βάναυσες πολιτικές που ακολουθούνται.

Κι επειδή η πονόψυχη και δημοκρατική δημοτική αρχή, μας επιτρέπει στο τέλος της εισήγησης να προτείνουμε «ό,τι άλλο επιθυμούμε», εμείς προτείνουμε να της επιστραφεί από το κοινοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης η εισήγηση αυτή ως απαράδεκτη. Να μην επιτρέψουν τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς να επιβληθεί καμιά σκέψη για περιστολή της συλλογικής μαζικής δράσης και συνάθροισης με καμιά αφορμή.

Άραγε η δημοτική αρχή θεωρεί ως κατάχρηση και δράσεις όπως η πρόσφατη συμβολική κινητοποίηση καλλιτεχνών και ανθρώπων του Πολιτισμού που διεκδίκησαν μέτρα για την επιβίωσή τους στην πλατεία Σαπφούς; Μια πλατεία που εδώ και χρόνια αγκαλιάζει αρμονικά πολιτιστικές δράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις;

Ας αντιληφθεί επιτέλους η δημοτική αρχή ότι η Παράδοση, ο Πολιτισμός και η Τέχνη δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους αγώνες του λαού. Αντίθετα η Παράδοση, ο Πολιτισμός και η Τέχνη εμπνέουν και εμπνέονται από τους αγώνες του λαού.”

Μοιράσου το άρθρο: