Όχι Χριστόφα στην επέκταση του ΚΥΤ Μόριας
29 Ιουλίου 2020
Σε Κράτηγο και Σκάλα Λουτρών ο Κ. Μουτζούρης
29 Ιουλίου 2020

“Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας” στο Κάστρο Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο:

Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους του Αισώπου “Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ” ανεβαίνει από τη Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου στο Κάστρο Μυτιλήνης την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.

Η Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου πιστή στο ραντεβού της με τους μικρούς μας φίλους εδώ και 15 συνεχή χρόνια αποφάσισε να ζωντανέψει αυτό το σπουδαίο διδακτικό μύθο στη σκηνή, γιατί μέσα από τους “ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΣΩΠΟΥ” και τις λίγες αράδες που σώζονται ακόμα και σήμερα βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η σοφία του λαού μας!
“Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ” θα μάθουν στην παρέα τους που αποτελείται από την πονηρή ΑΛΕΠΟΥ, τον γιγάντιο ΕΛΕΦΑΝΤΑ, τη φωνακλού ΚΑΡΑΚΑΞΑΣ, τον ήσυχο ΓΑΙΔΑΡΟΥ,  τον Βασιλιά των Ζώων ΛΙΟΝΤΑΡΙ, του ΤΣΑΛΑΠΕΤΙΝΟ και άλλα ζωάκια, πως να αναπτύξουν την ΟΙΚΟΛΙΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ για μία καλύτερη ποιότητα ζωής στο ζωικό τους βασίλειο.
Είναι ίσως το πιο διδακτικό έργο από τους αγαπημένους “ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ”, διαχρονικό και αναλλοίωτο, ενώ στην παράσταση γίνεται και αναφορά στο γνωστό παράδειγμα του Τζίτζικα του κλασικού τεμπέλη, και του Μέρμηγκα του εργατικού δύο διαφορετικοί κόσμοι που συγκρούονται μεταξύ τους βγάζοντας το συμπέρασμα που λέει και ο ΛΑΟΣ μας πως, “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…”
Φυσικά όλα αυτά θα τα παρακολουθήσουμε μέσα από πολύ γέλιο, μουσική, χορό και τραγούδι. Μια μουσική παράσταση για μικρούς αλλά και για μεγάλους…
Τις σκηνοθετικές οδηγίες στην παράσταση έδωσε ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΛΑΛΙΩΤΗΣ
Την παράσταση χορογράφησε ο ΜΑΡΙΟΣ ΝΕΛΣΟΝΑΣ ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κοστούμια & κατασκευές η ΜΑΓΔΑ ΚΑΛΟΡΙΤΗ
Την μουσική το STUDIO MUSIC

Μοιράσου το άρθρο: