Λυόμενες αίθουσες από την ΚΤΥΠ στο δήμο Δ. Λέσβου για τα σχολεία του Πολιχνίτου
23 Σεπτεμβρίου 2020
Κατέληξε 85χρονος που νόσησε από κορονοϊό στη Λέσβο – Το 11ο θύμα
23 Σεπτεμβρίου 2020

“Συνύπαρξη”: “Η προσφυγική δομή ευάλωτων στον Καρά Τεπέ να είναι η τελευταία που θα κλείσει”

Μοιράσου το άρθρο:

“Η προσφυγική δομή ευάλωτων στον Καρά Τεπέ θα έπρεπε να είναι η τελευταία που θα κλείσει” τονίζει με επιστολή της στον Υπουργό Μεταναστευσης και Ασύλου η κινηση πολιτών για την Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο.

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Μυτιλήνης ο Υπουργός ενημερώνει ότι “μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει οι υπόλοιπες δομές και θα παραμείνει μόνο το ΚΥΤ μεταξύ των οποίων και η πρότυπη προσφυγική δομή για τις ευάλωτες ομάδες και τις οικογένειες που λειτουργεί χωρίς να δημιουργούνται τα γνωστά προβλήματα που συναντάμε στα ΚΥΤ”.

Η Συνύπαρξη  σημειώνει “Έχουμε τη γνώμη ότι πρέπει να επανεξετάσετε μια τέτοια απόφαση για τους εξής λόγους: Η δομή αυτή παρέχει αξιοπρεπή φιλοξενία σε άτομα με ειδικές ανάγκες ( χρονίως πάσχοντες, τραυματίες, άτομα με βεβαρημένη ψυχολογική κατάσταση, εξαιρετικά πολυμελείς οικογένειες κ.α.)… στο βαθμό που αποχωρούν άτομα από τη δομή, μπορούν να μεταφέρονται από το πεδίο βολής σε αυτήν πρόσωπα που χρειάζονται ειδική φροντίδα ( εγκυμονούσες, οικογένειες με βρέφη, άλλες ευαίσθητες περιπτώσεις) μακριά από το άγος που επιφυλάσσει η αναγκαστική εκ των πραγμάτων διαβίωση στον νέο καταυλισμό… Γνωρίζετε ότι η δομή λειτουργεί υποδειγματικά με την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με τη συμβολή, τον μόχθο και τις δαπάνες έγκυρων μη κυβερνητικών οργανώσεων και τον έλεγχο της πολιτείας. Δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ το δημόσιο…. Γνωρίζουμε καλά ότι έχετε δεχθεί επανειλημμένα φορτικές εισηγήσεις του δημάρχου Μυτιλήνης για το κλείσιμο της παραπάνω δομής και την κατάργηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ στην πόλη… Σας παρακαλούμε να κινητοποιήσετε όλα τα αποθέματα ψυχραιμίας, ευθύνης και λογικής που διαθέτετε. Η έκτακτη κατάσταση που προέκυψε από την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια επιβάλλει την επανεκτίμηση της κατάστασης και την αναβολή μιας τέτοιας απόφασης. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν στο μέλλον, μπορείτε να επανέλθετε”.

Μοιράσου το άρθρο: