Ξεκινά το Λεσβιακό Καλοκαίρι 2020 – Πέμπτη 16/7 η πρώτη εκδήλωση (audio)
15 Ιουλίου 2020
Απολυμάνσεις και ιχνηλάτηση στο Δήμο Δ. Λέσβου για τα τρία θετικά κρούσματα covid-19 (audio)
15 Ιουλίου 2020

Σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο του νοσοκομείου Λέσβου για τον Covid-19

Μοιράσου το άρθρο:

Με αφορμή τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο η διοίκηση του νοσοκομείο Μυτιλήνης θέτει από σήμερα σε εφαρμογή  επιχειρησιακό σχέδιο του νοσοκομείου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης, σε συνεργασία με όλα τα θεσμικά όργανα, τον Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσία, την Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων, αφού έλαβε υπόψη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θέτει και πάλι σε άμεση εφαρμογή, όπως τονίζει «το ήδη δοκιμασμένο και βελτιωμένο επιχειρησιακό σχέδιο του νοσοκομείου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Βασική μας προτεραιότητα ήταν και είναι, η προάσπιση της υγείας όλων των κατοίκων του νησιού μας, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών και η αποφυγή της διασποράς – μετάδοσης του κορονοϊού.»

Τα βασικά σημεία εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου είναι τα παρακάτω:

  • Στην είσοδο του Νοσοκομείου (Τ.Ε.Π.) έχει τοποθετηθεί οικίσκος για τον διαχωρισμό των περιστατικών σε εμπύρετα και μη.

Τα μεν εμπύρετα περιστατικά εισέρχονται από ξεχωριστή είσοδο και οδηγούνται στον ειδικό χώρο μόνωσης, προκειμένου να εξετασθούν και να παρθεί επίχρισμα για SARS -COV – 2.

Τα μη εμπύρετα περιστατικά εισέρχονται από ξεχωριστή είσοδο στα ΤΕΠ, ώστε να αποφευχθεί τυχόν επαφή τους με ύποπτα κρούσματα.

  • Ο κάθε εισερχόμενος ασθενής, πρέπει να φορά τη δική του μάσκα. Διαφορετικά, δεν επιτρέπεται η είσοδός του.
  • Η χρήση των Μέτρων Ατομικής Προστασίας είναι υποχρεωτική για όλους (ασθενείς, συνοδούς και προσωπικό του Νοσοκομείου).
  • Το επισκεπτήριο των ασθενών συνεχίζει να είναι υπό περιορισμό και επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός ανά ασθενή και εφόσον αυτό απαιτείται, κατόπιν έγγραφης άδειας από τον θεράποντα ιατρό.
  • Ο χώρος των εξωτερικών ιατρείων ελέγχεται διαρκώς και επιβάλλεται η τήρηση των αποστάσεων, η υγιεινή των χεριών κ.τ.λ.
  • Τα περιστατικά COVID-19 νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμώξεων. Σε περίπτωση πλήρωσής της, τα περιστατικά θα νοσηλεύονται στην Α΄ Παθολογική Κλινική, η όποια έχει ήδη εκκενωθεί.
  • Στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όλων των τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου, έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες αντιμετώπισης των ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Το παραπάνω σχέδιο διαχείρισης, καθημερινά θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του νησιού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το κοινό θα πρέπει να επιδεικνύει τον ανάλογο σεβασμό στις υποδείξεις του προσωπικού του Νοσοκομείου, για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του.

«Η αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας καθίσταται αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ. Δηλαδή, κρατάμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα, πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα. Για ακόμα μια φορά, με τη συνεργασία όλων σας, θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε και στη νέα αυτή πρόκληση» τονίζει ο κ. Καμπούρης.

Μοιράσου το άρθρο: