“Ταξίδι” στο διάστημα για το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
2 Δεκεμβρίου 2019
Γ.Κουμουτσάκος: Ελληνική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών επιστροφών
2 Δεκεμβρίου 2019

Στάση εργασίας των αποδεκατισμένων εργαζομένων της κοινωφελούς στα ΚΥΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Από τον Σεπτέμβρη ξεκίνησαν να λήγουν οι συμβάσεις και να σταματούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εργαζόμενοι των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα ΚΥΤ.
Εργαζόμενοι στην καθαριότητα, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα ασυνόδευτα ανήλικα, έχουν σταματήσει πάνω από150 εργαζόμενοι με αποτέλεσμα όλο το φόρτο εργασίας να πέφτει στους υπόλοιπους οι συμβάσεις όμως των οποίων λήγουν σταδιακά μέχρι τον Φλεβάρη . Την ίδια στιγμή, δεν έχει προχωρήσει η απόφαση του ΟΑΕΔ από τέλος του Οκτώβρη για ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων αυτών αλλά ούτε και κάποιου νέου προγράμματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες του ΚΥΤ να υπολειτουργούν ενώ ο πληθυσμός του αυξάνει προοδευτικά, 16.800 πρόσφυγες βρίσκονται μέσα αλλά κυρίως έξω από το ΚΥΤ.
Οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου για δύο ώρες από τις 7;00 -9;00 το πρωί, για να κοινοποιήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι αλλά και κατά συνέπεια οι “φιλοξενούμενοι”.

Όπως ανακοινώνουν : Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα Β’ και Γ’ κύκλος στο ΚΥΤ Μόριας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας με αιτήματα:

  1. Την άμεση έκδοση του ΦΕΚ για την τετράμηνη παράταση του Γ’ κύκλου.
  2. Την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων του Β’ κύκλου που λήγουν τον Φεβρουάριο του
  3. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα στο ΚΥΤ.
  4. Την άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ
  5. Τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
  6. Τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

Μοιράσου το άρθρο: