Ερώτηση ΚΚΕ για τον Βασίλη Δημάκη
26 Μαΐου 2020
Ενημέρωσαν τους κατοίκους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
26 Μαΐου 2020

Στη Μόρια καλεί τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της κοινότητας

Μοιράσου το άρθρο:

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας που γειτνιάζει με το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίσης προσφύγων και μεταναστών στο οποίο σήμερα βρίσκονται 18,5 χιλιάδες αιτούντες άσυλο ενώ πριν από δύο μήνες είχαν ξεπεράσει τους 20 χιλιάδες ανθρώπους. Όλος αυτός ο κόσμος για να χωρέσει σε ένα κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 3,5 χιλιάδες ανθρώπους, καταπάτησε τον γύρω ελαιώνα και τις περιουσίες των ντόπιων κατοίκων οι οποίοι εδώ και πέντε χρόνια δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης στην προεκλογική επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στη Μόρια, βρίσκονταν στο ΚΥΤ 5,5 χιλιάδες άνθρωποι και είχε δεσμευθεί για αποσυμφόρηση και τελικώς κλείσιμο του κέντρου.  «Μετεκλογικά , συνεχίζει ο πρόεδρος της Μόριας , μιλήσατε για αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ. Μόριας , δημιουργία  νέου  κλειστού  ελεγχόμενου  μακράν του κοινωνικού ιστού και κλείσιμο τούτου. Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί δυστυχώς με ευθύνη όλων και δεν εξαιρώ  ούτε τους τοπικούς φορείς . Από πολλούς έγιναν λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν  στην σημερινή κατάσταση.»

Ο κύριος Μαστρογιάννης καλεί τον πρωθυπουργό  να επισκεφθεί  την Λέσβο και ειδικότερα  την Μόρια για να δει από κοντά το πρόβλημα το οποίο είναι τελείως διαφορετικό απ΄αυτό που είδε στην προηγούμενη επίσκεψη του. «Δεν  ζητάμε  τίποτα  λιγότερο η περισσότερο απ΄ την προεκλογική και μετεκλογική  δέσμευση σας. Πρόσφατες  δηλώσεις αρμόδιων Υπουργών μου έχουν δημιουργήσει αρκετή σύγχυση ως προς το τι επιδιώκεται με το Κ.Υ.Τ. Μόριας. Υποψιάζομαι ότι η Μόρια τελικά θα θυσιαστεί προς χάριν της Ηπειρωτικής Ελλάδος αλλά η ύπαρξη του  Κ.Υ.Τ. Μόριας με την σημερινή του μορφή θα συμπαρασύρει σε μαρασμό και το υπόλοιπο νησί. Η  επίσκεψη Σας θα λύσει τις όποιες αμφιβολίες και θα ξέρουμε από εδώ και πέρα τι να περιμένουμε. Ίσως χρειαστεί για την Μόρια να  επαναληφθεί  η δεκαετία του 60 με την αθρόα μετανάστευση. Ήδη αισθανόμαστε μετανάστες στον τόπο μας.»

Μοιράσου το άρθρο: