Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιά για αύριο σε Λέσβο και Χίο
29 Ιουλίου 2020
Όχι Χριστόφα στην επέκταση του ΚΥΤ Μόριας
29 Ιουλίου 2020

Στη Βουλή τα λειτουργικά έξοδα της δομής του Καρά Τεπέ από Κ. Βελόπουλο

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου για το θέμα της κάλυψης των παροχών στη δομή φιλοξενία του Καρά Τεπέ, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην ερώτηση αναφέρει: “Σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 9ης Ιουλίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης προχώρησε στην αποδοχή χρηματοδότησης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για την κάλυψη των παροχών στη Δομή Φιλοξενίας λαθρομεταναστών του «Καρά Τεπέ». Τα χρήματα αυτά αποτελούν στην ουσία δαπάνες, που ήδη έχει πληρώσει από τα ταμεία του ο Δήμος Μυτιλήνης για το 2019 και αφορούν την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, νερού, ηλεκτροφωτισμού και αποκομιδής απορριμμάτων. Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Μυτιλήνης σημειώνει μεταξύ άλλων: «…Κάναμε μεγάλο αγώνα όλο αυτό το διάστημα, για να πείσουμε τους αρμόδιους της Ύπατης Αρμοστείας ότι οι υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στο χώρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ θα πρέπει με κάποιο τρόπο να καλύπτονται, ώστε το βάρος αυτών των δαπανών να μην βαρύνει τους συμπολίτες μας».

“Με αφορμή τις δαπάνες, που κατέβαλε ο Δήμος Μυτιλήνης για την κάλυψη των παροχών στη Δομή Φιλοξενίας λαθρομεταναστών του «Καρά Τεπέ», ποια είναι αναλυτικά τα χρηματικά ποσά, που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, νερού, ηλεκτροφωτισμού και αποκομιδής απορριμμάτων, με τα οποία  επιβαρύνθηκαν και επιβαρύνονται ακόμα  οι Δήμοι όλης της χώρας, διατηρώντας νόμιμα αναγνωρισμένες δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών;” αναφέρει στην ερώτησή του ο Κ. Βελόπουλος.

Μοιράσου το άρθρο: