Δωρεάν βιβλία σε ψηφιακή μορφή από τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου
13 Ιανουαρίου 2021
ΕΛΜΕ Χίου: “Εκτός συνδικαλιστικού οργάνου όποιοι αποδεχτούν θέσεις στα Υπηρεσιακά συμβούλια Εκπαίδευσης”
13 Ιανουαρίου 2021

Στην αποκατάσταση των ζημιών από τη νεροποντή προχωρά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα σπίτι πλημμύρισε στην Ερεσό όπου έμενε μια ηλικιωμένη, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί, ενώ πλημμύρισαν άλλα δύο σπίτια, στο Σκουτάρο και στο Μανταμάδο αντίστοιχα καθώς και έντεκα κτηνοτρόφοι εγκλωβίστηκαν στα ποιμνιοστάσια του, από την υπερχείλιση του ποταμού Τσικνιά δημιουργήθηκαν προβλήματα στις εκβολές του, ενώ μεγάλα προβλήματα καταγράφονται στο αγροτικό οδικό δίκτυο του νησιού.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στο δρόμο Πέτρας – Μολύβου στην περιοχή Καβάκι, από κατολισθήσεις και στο δρόμο Κάπης-Πελόπης-Υψηλομέτωπου-Στύψης καθώς από Ασπροπόταμο-Μανταμάδο, κυρίως από φερτά υλικά.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου μαζί με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέα Αξή ήταν επί ποδός από την πρώτη στιγμή, που παρατηρήθηκε έντονη βροχόπτωση χθες αργά το βράδυ και από σήμερα το πρωί, καταγράφουν και παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι ζημιές στο δημοτικό οδικό δίκτυο και γίνονται παρεμβάσεις ακόμα και στο περιφερειακό και όπου κατά τόπους διαπιστώνεται πρόβλημα.

Η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή και συντονίζει το έργο της αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ζημιές.

 

Μοιράσου το άρθρο: