Τη συνεργασία των οδηγών ζητά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
5 Αυγούστου 2019
Στη Βουλή αύριο το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου για να αποτρέψει την κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του Κλεισθένη για τις κοινότητες
5 Αυγούστου 2019

Στην εισαγγελία η δικογραφία για τα παραποιημένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

Μοιράσου το άρθρο:

95 περιπτώσεις παραποιημένων  πιστοποιητικών γλωσσομάθειας εντόπισε η έρευνα της αστυνομίας στη Λέσβο και η δικογραφία θα υποβληθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών. Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά τον έλεγχο που διενεργούσε ο δήμος Λέσβου σε δικαιολογητικά εργαζομένων για την πρόσληψή τους και διαπιστώθηκε ότι ήταν παραποιημένα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία “Καταγγελίες για χορήγηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας αμφιβόλου γνησιότητας σε σπουδαστές στη Λέσβο, διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, σε ενενήντα πέντε (95) περιπτώσεις πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, που χορηγήθηκαν σε σπουδαστές ξένης γλώσσας την τελευταία πενταετία στη Λέσβο, διαπιστώθηκαν αναντιστοιχίες μεταξύ βαθμολογιών που ανακοινώθηκαν επίσημα σε υποψηφίους, μετά το πέρας εξεταστικής διαδικασίας. Η σχηματισθείσα δικογραφία, που περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας  πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης, τελούμενα κατ’ εξακολούθηση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.”

Εν τω μεταξύ ανακοίνωσηγια το θέμα εξέδωσε πριν από λίγες μέρες και ο οργανισμός που εκδίδει τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά ” Σε σχέση με τη σοβαρότατη υπόθεση που βρίσκεται εν εξελίξει και απασχολεί τις διωκτικές αρχές και την κοινωνία της Λέσβου σχετικά με φερόμενα ως παραποιημένα αποτελέσματα και πιστοποιητικά BULATS σπουδαστών – υποψηφίων κέντρου σπουδών της πόλης της Μυτιλήνης. Ανακοινώνουμε στο κοινό ότι τα μόνα γνήσια πιστοποιητικά BULATS, που εκδίδονται για λογαριασμό μας στην Ελλάδα είναι όσα απονέμονται κατόπιν εξετάσεων, που οργανώνονται από τον αποκλειστικό μας συνεργάτη στην Ελλάδα, την ομόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «Μ. ΧΑΤΖΗΠΑΖΑΡΛΗΣ – Χ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ Ο.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «BULATS HELLAS», που εδρεύει στον Δήμο Θέρμης, Πλατεία Παραμάνα αριθμός 4, νομίμως εκπροσωπούμενης από το διαχειριστή αυτής Χρυσόστομο ΠΑΥΛΙΔΗ.  Τόσο εμείς όσο και ο συνεργάτης μας είμαστε σε άμεση επαφή και επικοινωνία και παρέχουμε κάθε συνδρομή προς τις διωκτικές αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας ζητήσει την ταχύτατη διαλεύκανση αυτής και την απόδοση ποινικών ευθυνών προς κάθε υπαίτιο. Αντιλαμβανόμενοι την ανησυχία πολλών εξετασθέντων και κατόχων BULATS εξαιτίας του θορύβου που έχει δημιουργηθεί και με δεδομένο τον αυξανόμενο όγκο των σχετικών αιτημάτων για τη διαπίστωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών, ενημερώνουμε ότι οι εξετασθέντες και κάτοχοι BULATS μπορούν να απευθύνονται στην BULATS HELLAS μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση [email protected], κατανοώντας ότι – λόγω του όγκου των σχετικών αιτημάτων – για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων απαιτείται εύλογος χρόνος. Το CAMBRIDGE και η BULATS HELLAS έχουμε σαν στόχο και δεσμευόμαστε για την διαφύλαξη της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων και πιστοποιητικών BULATS. Παγίως η BULATS HELLAS παρέχει άμεση συνδρομή στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στους Φορείς, που ζητούν την επαλήθευση της γνησιότητας πιστοποιητικών BULATS. Όπως ενημερωθήκαμε από την BULATS HELLAS, τούτο ακριβώς έπραξε και στην παραπάνω υπόθεση, συμβάλλοντας στην αποκάλυψη της, καθώς όταν της ζητήθηκε η επαλήθευση της γνησιότητας πιστοποιητικών, που υποβλήθηκαν στις Υπηρεσίες και τους Φορείς, ενημέρωσε άμεσα τις αρχές για την ύπαρξη παραποιημένων πιστοποιητικών».

 

Μοιράσου το άρθρο: