Ένας άξιος ολοκληρώνει την πορεία του στην Πυροσβεστική
5 Φεβρουαρίου 2019
Στον αέρα η διάσπαση του δήμου;
5 Φεβρουαρίου 2019

Στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης…μαθαίνουν τα νέα

Μοιράσου το άρθρο:

Στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, η θεματική ενότητα για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φλεβάρη είναι: «Μαθαίνω τα νέα… από την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση» και διοργανώνονται και υλοποιούνται από τις εκπαιδευτικούς διάφορες δράσεις.

Την Τρίτη 05/02/2019 επισκέφτηκε το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης η δημοσιογράφος Πέλλυ Γιακουμή. Η κα Γιακουμή είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά, κατά την διάρκεια της οποίας «ξενάγησε» τους μαθητές στα μονοπάτια της δημοσιογραφίας και απάντησε με προθυμία στις εύστοχες ερωτήσεις που είχαν συγκεντρώσει οι επίδοξοι μικροί δημοσιογράφοι. Ιδιαίτερος υπήρξε ο ενθουσιασμός των παιδιών όταν τους προσκάλεσε να επισκεφτούν το τυπογραφείο, όπου τυπώνεται η εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου», έτσι ώστε οι άνθρωποι εκεί να εξηγήσουν και να λύσουν απορίες των παιδιών, να δουν από κοντά τα μηχανήματα που βοηθούν στη διαδικασία της εκτύπωσης. Αφορμή για τη συγκεκριμένη πρόσκληση στάθηκε η επιθυμία των παιδιών να αναλάβουν δράση και να φτιάξουν τη δική τους εφημερίδα.

Και μετά τον έντυπο τύπο σειρά είχε το ραδιόφωνο και αμέσως μετά, το στούντιο της ΕΡΑ Αιγαίου στήθηκε στο χώρο του σχολείου. Η δημοσιογράφος Aναστασία Σπυριδάκη μαζί με την τεχνικό Κλεάνθη Βασίλα εξήγησαν με μεγάλη υπομονή στα παιδιά τη λειτουργία του στούντιο και τη διαδικασία της ηχογράφησης. Η κα Σπυριδάκη μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του ραδιοφώνου όταν δεν υπήρχαν τα πιο σύγχρονα μέσα μαζικής ενημέρωσης και υποσχέθηκε να στείλει στο σχολείο εκπομπές της Λιλιπούπολης για να ακούσουν οι μαθητές. Συνέχεια είχαν οι συνεντεύξεις. Τα παιδιά αφού πήραν θέση πίσω από τα μικρόφωνα  και δίπλα στη δημοσιογράφο, άκουγαν προσεκτικά τις ερωτήσεις και απαντούσαν. Ο ενθουσιασμός τους κορυφώθηκε όταν μετά το πέρας των συνεντεύξεων άκουσαν και αναγνώρισαν τις φωνές τους.

Και οι δραστηριότητες δεν τελειώνουν εδώ. Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ο κύριος Στρατής Τσουλέλλης, πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρίας Μυτιλήνης θα επισκεφτεί το σχολείο με ένα μικρό “μπαούλο” με φωτογραφικές μηχανές. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν την εξέλιξη της φωτογραφικής μηχανής αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.

Οι δράσεις πολλές και κάποιες από αυτές οργανώθηκαν και υλοποιούνται ταυτόχρονα και στο 2ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολικών μονάδων. Τα παιδιά γνωρίζουν, μαθαίνουν, εμπνέονται και το πιο βασικό χαίρονται.

 

Μοιράσου το άρθρο: