Ακόμα 175 αιτούντες άσυλο αναχωρούν από την Ελλάδα για τη Γερμανία
30 Ιουλίου 2020
Έργα βελτίωσης στα γήπεδα Στύψης, Ερεσού και Φίλιας Λέσβου
30 Ιουλίου 2020

Στο ΚΥΤ Μόριας ο Γ. Μπουρνούς: “Ανανεώστε τώρα τις συμβάσεις των εργαζομένων”

Μοιράσου το άρθρο:

Επίσκεψη στο ΚΥΤ Μόριας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, είχε συνάντηση με τον Διοικητή, κ. Μπαμπάκο και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Βαφέα, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του ΚΥΤ από τον Β’ και Γ’ κύκλο των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και τους τριμηνίτες συμβασιούχους.

“Οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν άμεσα, στα τέλη του Αυγούστου. Η κυβέρνηση κορόιδεψε τους εργαζόμενους του Β’ κύκλου του ΟΕΑΔ μη δίνοντας παράταση παρά τις υποσχέσεις της, ενώ έχει αφήσει σε εκκρεμότητα τη νέα, δίμηνη παράταση του Γ’ κύκλου, παρότι έχει δεσμευτεί γι αυτήν.
 Άμεσα λήγουν και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου (τριών μηνών) που αφορούν 27 εργαζόμενους του ΚΥΤ Μόριας και 200 πανελλαδικά. Πολλοί εργαζόμενοι αποχωρούν ήδη με άδειες απολύσεως. Καλούμε τους συναρμόδιους Υπουργούς να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων και να προχωρήσουν άμεσα σε γενναίες παρατάσεις (οκτάμηνες) και των τριών κατηγοριών συμβάσεων. Αν δεν παραταθούν οι συμβάσεις, το ΚΥΤ της Μόριας θα αδειάσει από εργαζόμενους στα τέλη Αυγούστου. Πρέπει πάσει θυσία να αποφευχθεί το περσινό αίσχος, όταν πολλές συμβάσεις έληξαν τον Αύγουστο του 2019 και πήραν παράταση τον…Απρίλιο του 2020″, τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.

Μοιράσου το άρθρο: