1η Γιορτή Κτηνοτρόφων στο Πιτυός της Χίου, 26-28/7/19
11 Ιουλίου 2019
Στο κάστρο της Μυτιλήνης και στον Καρά Τεπέ 80 μουσικοί απ όλο τον κόσμο
11 Ιουλίου 2019

Στο πανεπιστήμιο Αιγαίου ο ομογενής που δώρισε 600.000 δολάρια στη βιβλιοθήκη του

Μοιράσου το άρθρο:

600.000 δολάρια δώρισε στο πανεπιστήμιο Αιγαίου Έλληνας ομογενής της Αμερικής από τη Νάπη της Λέσβου για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης. Χθες ο 92χρονος  Αθανάσιος Παλαιολόγου, βρέθηκε στη Μυτιλήνη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και υπέγραψε τη δωρεά ενώπιον της πρυτάνισσας Χρυσής Βιτζιλάκη.

Το Πανεπιστήμιο  Αιγαίου με ανακοίνωσή του “ευχαριστεί θερμά τον ευπατρίδη κ. Αθανάσιο Παλαιολόγου, ο οποίος δώρισε το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων (600.000) δολλαρίων ΗΠΑ για τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στη Μυτιλήνη, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών/τριών. Ο κ. Παλαιολόγου μετέβη σήμερα Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2019 στο κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου, όπου και συναντήθηκε με την Πρυτάνισσα Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και υπέγραψε ενώπιόν της το σχετικό έγγραφο της Δωρεάς, παρουσία και του Αντιπρύτανη Καθηγητή Γ. Παπαγεωργίου και της Αντιπρυτάνισσας Καθηγήτριας Ε. Θεοδωροπούλου.

Με την πράξη του αυτή ο κ. Παλαιολόγου αποδεικνύει ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την κοινότητα δεν έχουν χαθεί στη δίνη της σύγχρονης επιδίωξης της πρόσκαιρης φήμης και των εγωκεντρικών επιδιώξεων. Παράλληλα, με το παράδειγμά του αναδεικνύεται ως σύμβολο της αγάπης και της ενεργής υποστήριξης των νησιωτών του Αιγαίου στο Πανεπιστήμιό τους, μια αγάπη και μια υποστήριξη που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βιώνει καθημερινά, ακόμα και όταν δεν απολαμβάνει επαρκούς στήριξης από τους πολιτειακούς φορείς, όπως συμβαίνει ενίοτε” καταλήγει το πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο: