Γενική απεργία με συγκεντρώσεις αύριο στη Λέσβο-Καταδίκη των επεισοδίων
25 Φεβρουαρίου 2020
Αίπος, νέα επεισόδια μετά από συγκέντρωση στο Φλώρι
25 Φεβρουαρίου 2020

Συγκέντρωση στην Καράβα-Στο Καβακλή τα μηχανήματα του στρατού

Μοιράσου το άρθρο:

Μεγάλη συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί από Μανταμάδο προς Καράβα, με τους συγκεντρωμένους που έφτασαν από Μυτιλήνη γύρω στις 5 το απόγευμα να ενισχύσουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση και τον αποκλεισμό του δρόμου των κατοίκων του Μανταμάδου και της ευρύτερης περιοχής, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια με ρίψη χημικών και δακρυγόνων.

Τα μηχανήματα όμως του Στρατού κατάφεραν να φτάσουν στη θέση Καβακλή, όπου έκτασή της έχει επιτάξει η Κυβέρνηση για την δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών.

Νωρίτερα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης που κοινοποιείται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται με μηχανήματα έργου του Στρατού (εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά κλπ) εκχερσώνοντας δασική βλάστηση (πεύκα, πουρνάρια), εντός Δημοτικού δάσους, κατασκευάζοντας νέο δρόμο πρόσβασης με κατεύθυνση προς τη θέση Καβακλή» κατέθεσε ο Δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο νομικός Γενικός γραμματέας του Δήμου δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου.

Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρουν «με την ιδιότητα του Δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου αντίστοιχα αλλά και ατομικά ως πολίτες της περιοχής, καταγγέλλουμε τις ως άνω απόλυτα παράνομες ενέργειες που καταλύουν κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος και εν γένει νομιμότητας, δημιουργώντας πραγματικά πρωτοφανείς καταστάσεις στο νησί μας, όπου το ίδιο το κράτος παρανομεί απροκάλυπτα σε βάρος του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου. Ζητούμε την ποινική δίωξη και την άμεση σύλληψη δίωξη παντός υπευθύνου (χειριστές μηχανημάτων, αξιωματούχων που επιβλέπουν τα έργα και δίνουν τις σχετικές εντολές κλπ) για την περιβαλλοντική αυτή καταστροφή στην περιοχή μας και την άμεση παρέμβασή σας για τα όλα τα ποινικά αδικήματα που τελούνται αυτή τη στιγμή και διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα, υπό τις παρούσες έκρυθμες συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας και την τοπική κοινωνία, η τέλεση από κρατικούς φορείς σοβαρών ποινικών αδικημάτων που στρέφονται κατά του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση των κατοίκων της περιοχής, πυροδοτεί την ένταση και δίνει την εντύπωση στους πολίτες ότι το ίδιο το κράτος καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου. Υπό τις συνθήκες αυτές θεωρούμε απαραίτητη την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εκτροπής των πολιτών έχοντας χάσει κάθε εμπιστοσύνη προς θεσμούς και το κράτος δικαίου, αλλά και ανεπανόρθωτης καταστροφής του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου.».

Μοιράσου το άρθρο: