Δίνουν μάχη οι επίγειες δυνάμεις για να περιορίσουν την φωτιά στη Σάμο
24 Αυγούστου 2019
Έσβησε η φωτιά στην Σάμο
25 Αυγούστου 2019

Συμπλοκή ανήλικων προσφύγων μ’ ένα νεκρό στη Μόρια

Μοιράσου το άρθρο:

Αιματηρή συμπλοκή μ’ ένα νεκρό ανήλικο πρόσφυγα αλλά και δύο τραυματίες ο ένας σοβαρά,έγινε χθες Σάββατο, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στην ασφαλή προστατευόμενη ζώνη ανηλίκων (safe zone) της Μόριας. Και οι τρεις ανήλικοι που ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο, τόσο το προσφυγόπουλο που έχασε τη ζωή του, ο σοβαρά τραυματίας αλλά και ο δράστης που τους χτύπησε με μαχαίρι και βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ είναι αφγανικής καταγωγής, ηλικίας 15 περίπου ετών, ενώ ένας ακόμα ομοεθνής τους τραυματίστηκε ελαφρά.

Η ασφαλής πτέρυγα των ασυνόδευτων όπου έγινε το άγριο φονικό βρίσκεται στο βόρειο τομέα της Μόριας και φιλοξενεί 62 ανήλικους πρόσφυγες, με τις θέσεις φιλοξενίας για την συγκεκριμένη πτέρυγα ν΄ανέρχονται στις 70, οι οποίες λειτουργούν υπό τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την ΑΜΚΕ “Ηλιακτίδα”. Η πρόεδρος της “Ηλιακτίδας” Βάσω Ανδρεαδέλλη δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι “για το πολύ λυπηρό αυτό τραγικό γεγονός η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο συμβάν ώστε να μην μεταδίδονται αναξιόπιστες πληροφορίες. Την ευθύνη την έχει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και εμείς συνεπικουρούμε στην λειτουργία”.

Σήμερα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο υποδιοικητής του ΚΥΤ, Δημήτρης Βαφέας φιλοξενούνται στο σύνολο 615 ανήλικοι πρόσφυγες σε τρεις διαφορετικές ζώνες, στη safe zone, στην πτέρυγα Α’ και στην πτέρυγα Β’ καθώς και στο χώρο πρώτης υποδοχής όπου εκεί βρίσκεται και ο μεγαλύτερος αριθμός στο σύνολο 250 ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Όμως ανησυχητική είναι η αύξηση του πληθυσμού στο ΚΥΤ της Μόριας, καθώς βρίσκεται στο ανώτερο όριο, των 9.200 προσφύγων και μεταναστών, από το 2016 που εφαρμόστηκε η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Χθες και σήμερα αποβιβάστηκαν στη Λέσβο 133 άτομα.

Μοιράσου το άρθρο: