Εικονικές ξεναγήσεις σε ιστορικά κτίρια της Μυτιλήνης από το Open Lesvos
12 Οκτωβρίου 2020
Κινητοποιήσεις 13 και 15 Οκτώβρη σε Ικαρία και Φούρνους
12 Οκτωβρίου 2020

Συναντήσεις Μ. Κομνηνάκα με εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας και αλιείς

Μοιράσου το άρθρο:

Συνάντηση με εργαζόμενες των Κέντρων Υγείας της Λέσβου είχε, το Σάββατο το πρωί, η βουλευτής νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν επικουρικό προσωπικό, και των οποίων η σύμβαση λήγει μέχρι τέλους του χρόνου, ανέπτυξαν οι εργαζόμενες στη βουλευτή.

Η βουλευτής τόνισε ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο. “Το κράτος υποχρεούται όχι μόνο να ανανεώσει τις συμβάσεις τους αλλά να μονιμοποιήσει αυτό το προσωπικό που εκτελεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΥ αλλά και να προσλάβει επιπλέον προσωπικό ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των ΚΥ για να προσφέρουν πραγματικές υπηρεσίες στο λαό του νησιού μας.”

Επίσης το απόγευμα της ίδιας μέρας, με κλιμάκιο στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης του νησιού, περιόδευσε στα Λουτρά όπου μοιράστηκαν ανακοινώσεις και μίλησε με τον κόσμο για τα τοπικά προβλήματα που τους απασχολούν.

Την Κυριακή είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Επαγγελματικής αλιείας Δήμου Δυτικής Λέσβου «Ο ΜΑΚΑΡ» Παναγιώτη Νανίδη.

Τα εκρηκτικά προβλήματα των αλιέων του κόλπου μετέφερε ο πρόεδρος στη βουλευτή και μάλιστα τόνισε ότι έχουν γίνει ακόμα πιο δύσκολα τώρα με την πανδημία.

Επίσης της ζήτησε να πιέσει ώστε η κυβέρνηση να συμπεριλάβει στον προγραμματισμό της την ενίσχυση και των αλιέων της Παράκτιας Αλιείας και μάλιστα τις επισήμανε τρία σημεία που πιέζουν πολύ τους ψαράδες.

1. Να συμπεριληφθεί όσο αφορά τους ψαράδες της παράκτιας αλιείας αποζημίωση λόγω πανδημίας, χωρίς την προϋπόθεση να υπάρχει πάνω στο σκάφος το μηχάνημα εντοπισμού του σκάφους από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλάς.

2. Αποζημίωση σε ότι αφορά τις ζημιές που δέχονται τα αλιευτικά εργαλεία από θηλαστικά.

3. Σε ότι αφορά την ερασιτεχνική αλιεία, επειδή έχει γίνει πλέον επάγγελμα με όλα τα επακόλουθα, πρόταση του συλλόγου είναι να γίνεται μόνο Σαββατοκύριακο.

Επίσης η βουλευτής, με κλιμάκιο στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης, περιόδευσε το απόγευμα της Κυριακής στα χωριά Ακράσι και Παλαιοχώρι.

 

Μοιράσου το άρθρο: