Δωρεά καρδιογράφου στο “Ζαχάρειο” Γηροκομείου Λέσβου
20 Ιουνίου 2020
Συναντήσεις Γιάννη Μπουρνού με οδηγούς ταξί και πυροσβεστικό σώμα
20 Ιουνίου 2020

Συνάντηση Χ. Καλογήρου με Ν. Ζούρο για την γεωλογική κληρονομιά των νησιών

Μοιράσου το άρθρο:

Συζήτηση για τη σημασία της ανάδειξης της γεωλογικής κληρονομιάς των νησιών, είχε με τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους, καθηγητή Νίκο Ζούρο, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σιγρίου συμβάλλει ποικιλοτρόπως  στην προσπάθεια αυτή, όπως με το Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων, την κορυφαία εκπαιδευτική δράση κατάρτισης στελεχών του Διεθνούς Προγράμματος «UNESCO Global Geoparks», που φέτος πραγματοποιείται στη Λέσβο από τις 10 έως τις 26 Ιουνίου και ηλεκτρονικά λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, με περισσότερους από 150 συμμετέχοντες από 42 χώρες.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου για την «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο», με το οποίο εισάγονται καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης, ενώ προβλέπεται η σύσταση Εθνικού Μητρώου Φορέων Θαλάσσιας Οικονομίας που εκτός των άλλων περιλαμβάνει Ειδικό Μητρώο Ερευνητικών Φορέων.

Θεσπίζεται, επίσης, Ειδικό Πρόγραμμα Θεσμικής Ενδυνάμωσης Φορέων της Θαλάσσιας Οικονομίας, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν μελέτες, ενέργειες  και σχετικές δράσεις.

“Η επιστημονική κοινότητα πάντα δίπλα μας με τις γνώσεις και τη διεθνή εμπειρία της, για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών” τόνισε η κα Καλογήρου.

Μοιράσου το άρθρο: