Στο Διαβολόρεμα η νέα κλειστή δομή στη Λέσβο- Αντιδράσεις από το δήμο Δυτικής Λέσβου
30 Νοεμβρίου 2019
Καμία νέα δομή λέει η Δυτική Λέσβος- Συντονισμό με Περιφέρεια και Δήμο Μυτιλήνης
1 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τους δυο δημάρχους Λέσβου για τη νέα δομή

Μοιράσου το άρθρο:

Σε έκτακτη σύσκεψη μεταξύ Περιφερειάρχη και των δυο δημάρχων της Λέσβου, οδήγησαν οι χθεσινές εξελίξεις με τη νέα τοποθεσία που “έπεσε στο τραπέζι” για τη δημιουργία νέας δομής στη θέση Διαβολόρεμα αυτή τη φορά. Και πάλι επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει, γι αυτό κάνει πολλούς να εικάζουν ότι ούτε αυτή είναι η θέση που  προορίζεται για τη νέα δομή αν φυσικά γίνει.

Οι κύριοι Μουτζούρης , Κύτελης και Βέρρος συναντήθηκαν εκτάκτως σήμερα το πρωί και σε ανακοίνωσή τους  αναφέρουν:

“Κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, με τους Δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, επανέλαβαν ομόφωνα, ότι στηρίζουν την βούληση των Τοπικών Κοινωνιών, όπως αυτή εκφράστηκε από τα Δημοτικά Συμβούλια των οικείων Δήμων και το Περιφερειακό Συμβούλιο:

· ΟΧΙ επιπλέον δομές στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο.

· Αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

· Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών μας.

· Έλεγχος των ΜΚΟ”

Βέβαια σύσκεψη παραγματοποίησαν και χθες με τον συντονιστή για το προσφυγικό όπου ο κύριος Στεφανής φέρεται να τους ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησης για τη θέση της νέας δομής και θα μπορούσαν εκεί να τοποθετηθούν και να εκδώσουν μετά την ανακοίνωσή τους. Ούτε από την τοπική ΝΟΔΕ ή τον τοπικό βουλευτή υπάρχει κάποια τοποθέτηση, μόνη αντίδραση αυτή του Ταξιάρχη Βέρρου που έθεσε υπόψη της διοίκησης την παραίτησή του και συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα στις 5:00 το απόγευμα στην Καλλονή.
Να σημειωθεί ότι από χθες με προσωπικές τους αναρτήσεις περιφερειακοί αλλά και δημοτικοί συνδυασμοί τοποθετούνται κατά της δημιουργία νέα δομής οπουδήποτε στα νησιά.

 

Μοιράσου το άρθρο: