Δωρεά 30 κλιματιστικών στην Ζαχάρειο Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων
27 Ιουλίου 2020
Ερώτηση Μ. Κομνηνάκα για μέτρα στήριξης εργαζομένων στον τουρισμό
27 Ιουλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει εμπρησμό και ζητά παρέμβαση αστυνομίας και εισαγγελέα για το ξενοδοχείο στο Μόλυβο

Μοιράσου το άρθρο:

Μετά τα «μπλόκα» πριν λίγες μέρες στην περιοχή της ΔΕΗ, γεγονός που οδήγησε στο παρ’ ολίγον τραγικό δυστύχημα με έξι τραυματίες, τώρα σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία ξενοδόχου του Μολύβου σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Λέσβου (www.stonisi.gr),  όπως καταγγέλλει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου”μια ομάδα ακραίων στοιχείων της περιοχής είναι υπεύθυνη για τον οργανωμένο εμπρησμό”  του ξενοδοχείου Belvedere το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει “μεγάλες ζημιές στην ιδιοκτησία του ξενοδόχου, να θέσει σε κίνδυνο ζωές και άλλες περιουσίες, αλλά και να δυσφημίσει με τον χειρότερο τρόπο τη δημοφιλέστερη τουριστική περιοχή της Λέσβου. Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, ομάδα ακραίων και παρακρατικών στοιχείων του νησιού, εκμεταλλευόμενη την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, προβαίνει, αυτή τη φορά, σε μια οργανωμένη εγκληματική ενέργεια.”

Η ομάδα αυτή, σύμφωνα με την καταγγελία, αποτελείται “από ακραία στοιχεία, πολλά από τα οποία ανήκουν σε ακροδεξιές – φασιστικές συμμορίες που υποθάλπονται, αλλά και νομιμοποιούνται από στελέχη της αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται πολιτικά στο κυβερνών κόμμα.”

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Ελληνική Αστυνομία και την Εισαγγελική Αρχή να παρέμβουν και “να δώσουν τέλος σε αυτή την παρακρατική πρακτική, πριν οδηγηθούμε σε ακόμα πιο ακραία γεγονότα και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Όλοι οι αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Να σταματήσουν να τους ενθαρρύνουν, να μην αρέσκονται σε επιβεβαιώσεις από αυτές τις μικρές μειοψηφίες που δηλητηριάζουν τη κοινωνία και δυσφημούν τη Λέσβο. Καλούμε τον Λεσβιακό Λαό να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις καταστροφικές για τον τόπο παραληρηματικές θεωρίες και πρακτικές. Είναι ανάγκη να συνταχθούμε όλοι σε ένα δημοκρατικό μέτωπο που με ηρεμία και νηφαλιότητα θα προσπαθήσει να βγάλει τον τόπο και τους κατοίκους του από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε.”

Μοιράσου το άρθρο: