Αίτημα για παράταση έκδοση αδειών στα σεισμόπληκτα της Λέσβου
13 Ιανουαρίου 2021
ΚΚΕ: “Λήψη μέτρων προφύλαξης και στήριξης των λαϊκών οικογενείων από την πανδημία στη Λέσβο”
14 Ιανουαρίου 2021

Σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλλονής

Μοιράσου το άρθρο:

Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Καλλονή και η «θωράκιση» της από τα νερά του ποταμού Αχέρωνα, ο οποίος και χτες κατά την διάρκεια της σφοδρής βροχόπτωσης έφτασε λίγο πριν από την υπερχείλιση του, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, στο γραφείο του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνου Μουτζούρη.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του εκτελεστικού γραμματέα, Απόστολου Αλατζά, του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, της προϊσταμένης της Δ.Τ.Ε.Π.Ε. Λέσβου, Αφροδίτης Κουρουγένη, και της προϊσταμένης του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, Μαρίας Τσακίρη.

Ο Περιφερειάρχης είχε επισκεφτεί την Καλλονή την περασμένη εβδομάδα και είχε προτείνει την κατασκευή φρεατίων κατά μήκος της πλατείας, λύση που κρίθηκε ενδεδειγμένη και συζητήθηκε σύσκεψη.

Μιλώντας σχετικά ο κ. Μουτζούρης τόνισε: «Μετά την επίσκεψη μου προ ημερών στην Καλλονή, κάλεσα σήμερα τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου και μηχανικούς της Περιφέρειας, προκειμένου να συζητήσουμε για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή και το πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον ποταμό Αχερώνα. Θα δώσουμε άμεση λύση προκειμένου να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια των πολιτών που και χτες αγωνιούσαν για τις περιουσίες τους. Ζητήματα όπως αυτό δεν μπορεί να μην είναι στις προτεραιότητες μας και κινούμαστε άμεσα και αποτελεσματικά».

Μοιράσου το άρθρο: