Μετατέθηκε η υποβολή αιτήσεων της 2η πρόσκληση για βιολογικές καλλιέργιες
19 Φεβρουαρίου 2019
Ν. Σαντορινιός: Εφαρμόζουμε μια ευρωπαϊκή λιμενική πολιτική με στόχο την ουσιαστική ανάπτυξη των νησιών μας
19 Φεβρουαρίου 2019

Σύσκεψη για την ανάπτυξη της «Aegean Cuisine» στα νησιά

Μοιράσου το άρθρο:

Η ανάπτυξη του δικτύου «Aegean Cuisine» στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ήταν το θέμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, μέσω χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής.

Το δίκτυο «Aegean Cuisine» έχει σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών.

Στην πρωτοβουλία «Aegean Cuisine» μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, η εκπλήρωση των οποίων διασφαλίζει ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες  που προσφέρουν αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα των νησιών του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και προσφέρουν στον επισκέπτη-πελάτη συναίσθημα και εμπειρία.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται στο 1.100.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια της χρηματοδότησης είναι για χρονικό διάστημα 36 μηνών.

 

Μοιράσου το άρθρο: