Διαψεύδει ο Χ. Αθανασίου για την κατάργηση του δήμου Δυτικής Λέσβου που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος
14 Σεπτεμβρίου 2020
Άμεση επέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων – Έσβησαν τη φωτιά στη θέση Καμπί Χίου
15 Σεπτεμβρίου 2020

Σύσκεψη Περιφερειάρχη με Δήμαρχο Μυτιλήνης και φορείς για μεταναστευτικό

Μοιράσου το άρθρο:

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνου Μουτζούρη, παρουσία του δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του μεταναστευτικού.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του ζήτησε να μεριμνήσει για το άμεσο άνοιγμα του δρόμου στον Καρά Τεπέ, προκειμένου να επανέλθει η κυκλοφορία των οχημάτων και να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες παραμένουν κλειστές. Ο υπουργός δεσμεύτηκε πως τις επόμενες ώρες θα προχωρήσει στην υλοποίηση του αιτήματος.

Παράλληλα αποφασίστηκε να ζητηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις αυτές, τόσο για τα διαφυγόντα κέρδη όσο και για τις ζημιές που υπέστησαν και είναι μεγάλες.

Η πρόταση προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι όσοι έχουν εκκαθαριστεί και έχουν ελεγχθεί και υγειονομικά, να μεταφερθούν στο πλοίο που βρίσκεται στο λιμάνι του Σιγρίου και στη συνέχεια να αναχωρήσουν για την ενδοχώρα, με την διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης αποσυμφόρηση του νησιού.

Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί η δημιουργία ιατρικών δομών εκτός νοσοκομείου, για την φροντίδα των κρουσμάτων και των νοσούντων.

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κατέθεσαν πρόταση για γενική Παλλεσβιακή απεργία, πρόταση ωστόσο που δεν έγινε δεκτή.

Η θέση της Περιφερειακής Αρχής όπως διατυπώθηκε από τον Περιφερειάρχη είναι πως η νέα δομή στον Καρά Τεπέ είναι προσωρινή και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί η παγίωση της. Πάγιο αίτημα της Περιφέρειας είναι η πλήρης αποσυμφόρηση και καμία δομή.

Μοιράσου το άρθρο: