Απολογισμός δράσης της αντιδημαρχίας καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου
18 Σεπτεμβρίου 2020
Χ.Καλογήρου: “Κλειστή ελεγχόμενη δομή η λύση στο μεταναστευτικό”
18 Σεπτεμβρίου 2020

Ταξίδι φιλαναγνωσίας σε Χίο και Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει δράσεις για την ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας.

“Παρά τις δυσμενείς συνθήκες – αναφέρει το Μουσείο – αποφασίστηκε να γίνει αυτό το «Ταξίδι Φιλαναγνωσίας» τον Οκτώβριο και μάλιστα να ξεκινήσει από δυο νησιά που δοκιμάζονται παντοιοτρόπως, τη Χίο και τη Λέσβο. Έτσι θα βρεθούμε εκεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου (1- 7 του μηνός) με σκοπό να πραγματοποιήσουμε δράσεις σε σχολεία, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και εκδηλώσεις που θα απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, τηρώντας πάντοτε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τα όσα θα έχουν αποφασιστεί σχετικά”.

Κεντρικός τίτλος των δράσεων είναι, για να αγαπήσουμε το διάβασμα – δράσεις φιλαναγνωσίας για μικρούς και μεγάλους και ομιλητές εκ μέρους του Μουσείου θα είναι: Ευαγγελία Κανταρτζή, διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Εύα Στάμου, συγγραφέας – Δρ Ψυχολογίας, Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας – δημοσιογράφος. Τις δράσεις θα πλαισιώσουν άνθρωποι του πολιτισμού και της εκπαίδευσης από τα δυο νησιά.

Οι διοργανωτές τονίζουν: “Στα αδιέξοδα της εποχής το βιβλίο δεν είναι μόνο ένα ισχυρό όπλο άμυνας, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να διασκεδάσουν, να σκεφτούν και όλοι μαζί να φροντίσουμε η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη. Έτσι τολμάμε αυτό το ταξίδι. Άλλωστε «την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ακόμα ταξιδέψει».

Μοιράσου το άρθρο: