Άλλοι 5 υποψήφιοι με τον Παναγιώτη Χριστόφα
11 Απριλίου 2019
Δεσμεύσεις Υφ Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα κτηνοτρόφων
11 Απριλίου 2019

Το πρόγραμμα της “Δημοκρατικής Μυτιλήνης”- θέλουμε μια Μυτιλήνη να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην διαφορετικότητα”

Μοιράσου το άρθρο:

Το πρόγραμμά της για την πόλη παρουσίασε χθες η Οργανωτική Επιτροπή του συνδυασμού “Δημοκρατική Μυτιλήνη” που θα διεκδικήσει τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης στις εκλογές του Μαΐου. Βασικό στοιχείο του προγράμματος η αξιοποίηση των δεκάδων εγκαταλελειμμένων ή αναξιοποίητων δημοτικών ακινήτων και κοινόχρηστων χώρων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό αυτόνομης και ισόρροπης ανάπτυξης των γειτονιών.

Ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Τζώρτζιας Ρασβίτσου από την Οργανωτική επιτροπή που εξήγησε τους λόγους για τους οποίους “άνθρωποι που δεν είναι πολιτικοί , προχωρούν σε αυτή την πολιτική πράξη” διεκδίκησης της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης.  Όπως είπε “την κοινωνική συνοχή της πόλης πρέπει να την προσέξουμε. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να κλείσουν τα ρήγματα, τα κοινωνικά ρήγματα. Να βγάλουμε την πόλη από το βούρκο του διχασμού. Τα προβλήματα δε λύνονται με λιθοβολισμούς ούτε με  αγιασμούς. Κυριολεκτούμε όταν λέμε Δημοκρατική Μυτιλήνη, θέλουμε μια Μυτιλήνη να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην διαφορετικότητα”.

Το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Μυτιλήνης παρουσίασαν ο Γιάννης Ζερδελής, ο Στρατής Μπαλάσκας, ο Γιάννης Αθηναίος, η Ελλη Καλάργαλη και η Τζώρτζια Ρασβίτσου. Στις 22 Απριλίου η κίνηση θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιό της ενώ προτείνουν σε υποψήφιους συνδυασμούς , σε φορείς αλλά και πολίτες, στις 22 Απριλίου, ένα χρόνο μετά την “ντροπή της πλατείας Σαπφούς” να πραγματοποιήσουν σιωπηρό συλλαλητήριο στην πλατεία.

Το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Μυτιλήνης:

                                                            

 

Μοιράσου το άρθρο: