Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2020 χωρίς προσκεκλημένους
25 Νοεμβρίου 2020
Αιτήσεις σεισμοπαθών για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης μέχρι τέλος Νοεμβρίου
25 Νοεμβρίου 2020

Τοποθέτηση 400 θερμαινόμενων σκηνών – δωρεά της Αυστριακής Κυβέρνησης στον Καρά Τεπέ ζητεί η “Συνύπαρξη”

Μοιράσου το άρθρο:

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνο Λογοθέτη, σχετικά με την τοποθέτηση 400 θερμαινόμενων σκηνών, που δώρισε η Αυστριακή Κυβέρνηση για την προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ, έστειλε η Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ στη Μόρια, η Αυστριακή κυβέρνηση δώρισε στην Ελλάδα 400 θερμαινόμενες σκηνές δυναμικότητας 2000 ατόμων και 55 σκηνές επείγουσας ανάγκης για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων – μεταναστών.

Η «Συνύπαρξη» στην επιστολή της τονίζει, ότι “απ’ όσο γνωρίζουμε οι σκηνές αυτές δεν έχουν αναπτυχθεί στο νέο καταυλισμό στο Πεδίο Βολής. Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά και τοποθέτησή τους εν όψει του επερχόμενου χειμώνα. Γνωρίζετε, ότι οι υφιστάμενες σκηνές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην υγρασία και το κρύο. Ήδη τις νυχτερινές ώρες η διαβίωση είναι ανυπόφορη. Θεωρούμε, ότι οι σκηνές της αυστριακής δωρεάς μπορούν να καλύψουν μέρος των αναγκών των 7500 διαμενόντων, από τους οποίους οι 2500 είναι παιδιά, εν αναμονή της μεταφοράς των ανθρώπων στην ηπειρωτική χώρα, η οποία παραμένει πρώτη προτεραιότητα.”

Μοιράσου το άρθρο: