Προσοχή στα μποφόρ σε στεριά και θάλασσα
19 Αυγούστου 2019
Κοινές αποφάσεις στη συνάντηση Συνύπαρξης-Έγκε Μπαρίς, γνωριμία με το νέο δήμαρχο Αϊβαλιού
19 Αυγούστου 2019

Τζαζ μουσική στο αρχαίο υδραγωγείο της Μόριας

Μοιράσου το άρθρο:

Η  Μόρια έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από το προσφυγικό και από το χοτ σποτ που βρίσκεται στα διοικητικά της όρια, και μάλιστα με αρνητικό πρόσημο λόγω του εγκλωβίσου των ανθρώπων εκεί και των κακών συνθηκών διαβίωσης.  Όμως Μόρια δεν είναι το χοτ σποτ. Η κοινότητα αυτή κουβαλάει μια ιστορία και έναν πολιτισμό  2,5 χιλιάδων ετών και μάλιστα στους κόλπους της βρίσκεται μεταξύ άλλων , αν όχι το σπουδαιότερο , ένα από τα σημαντικότερα για το νησί , μνημεία του αρχαίου κόσμου,  το αρχαίο υδραγωγείο.

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Culture4All – Πολιτισμός για Όλους» και οι  πολιτιστικοί σύλλογοι του χωριού της Μόριας  διοργανώνουν στο μνημείο αυτό μια εξαιρετική εκδήλωση , όπου θα εμφανιστεί το διεθνούς φήμης Jazz κουαρτέτο Dimitri Vassilakis Quartet καθώς και η Χορωδία Γυναικών Μόριας, την Τρίτη 20 Αυγούστου στις 8:00 το βράδυ στο αρχαίο υδραγωγείο.

Λεοφωρείο θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα από τη Θερμή και με στάσεις στα Πάμφιλα και στην Παναγιούδα, θα μεταφέρει όσους θέλουν να φτάσουν στο αρχαίο μνημείο. Οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν με τα πόδια την υπέροχη διαδρομή μήκους 700 μέτρων από το χωριό μέχρι το μνημείο, στο χώρο της εκδήλωσης, ή πριν τις 7:00 να  μεταφερθούν με αυτοκίνητο στο σημείο.

Oι συντελεστές αυτής της εκδήλωσης μίλησαν σήμερα στην ΕΡΤ Αιγαίου

Η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Μόριας Μαριάνθη Μακρή μας μίλησε για την προσπάθεια του χωριού να γνωρίσουμε την ιστορία της Μόριας και να αντιστραφεί το αρνητικό πρόσημο που το όνομα που το χωριό φέρει λόγω του χοτ σποτ.

Η πρόεδρος του «Culture4All – Πολιτισμός για Όλους» , αρχαιολόγος και επ. έφορος αρχαιοτήτων του Υπ Πολιτισμού Αγλαΐα Αρχοντίδου μας μίλησε για το μνημείο και τη σπουδαιότητά του .

Μαζί μας και ο  πρώτος Έλληνας με διεθνή καριέρα στην τζαζ, Δημήτρης Βασιλάκης , σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός που θα εμφανιστεί αύριο με το συγκρότημά του στο αρχαίο υδραγωγείο της Μόριας .

Μοιράσου το άρθρο: