Πρωτοβουλία για τη Χίο: Συνεργασία με Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη με αναλογική εκπροσώπηση παρατάξεων
12 Αυγούστου 2019
Χίος Μπροστά: δημοτική συνεργασία επί προγραμματικών θέσεων
12 Αυγούστου 2019

Ξεμπλοκάρει η οικονομική υπηρεσία του δήμου Λέσβου – Θέμα ημερών να ξαναρχίσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του

Μοιράσου το άρθρο:

Θέμα ημερών είναι απ’ ότι φαίνεται να ξαναρχίσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του ο δήμος Λέσβου μετά την εμπλοκή που υπήρξε όταν παραιτήθηκαν ταμίες στην οικονομική υπηρεσία . Το πρόβλημα προέκυψε όταν διαπιστώθηκε απόκλιση στα οικονομικά από τη χρήση του 2017 . Δεν πρόκειται για μεγάλο ποσό , αλλά που όμως είναι σε εκκρεμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος ενώ ο δήμαρχος έχει ενημερώσει σχετικά και τον εισαγγελέα. Οι ταμίες είχαν παραιτηθεί ενώ κανένας υπάλληλος δεν ήθελε να αναλάβει μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση .

Το θετικό είναι ότι με την συμφωνία εργαζομένων και δημάρχου , ορίστηκαν ταμίες και σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου θα επικυρωθεί η τοποθέτησή  τους στην οικονομική υπηρεσία για να μπορεί να ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί.

Επιπλέον όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός  «όλα έγινα όπως ορίζει ο νόμος , από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα κάναμε ότι προβλέπεται και ενημερώθηκε όποιος χρειαζόταν. Μάλιστα αύριο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λέσβου κ Αλιγιάννης θα ενημερώσει τους δύο νέους δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για την κατάσταση».

Όσον αφορά το πότε θα ξεκινήσει και πάλι να πληρώνει ο δήμος μόνιμο προσωπικό, συμβασιούχους, προμηθευτές κτλ, αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι δε θα πληρωθούν αύριο  13 του μήνα όπως προβλέπεται αλλά λίγες μέρες αργότερα , χωρίς να αποκλείεται η πληρωμή να γίνει το επόμενο 15θήμαρο.

 

Μοιράσου το άρθρο: