Επανεξελέγη στην θέση του αντιπροέδρου
6 Νοεμβρίου 2018
Η Άλκη Ζέη στο “Θήτα της Θερμής”
7 Νοεμβρίου 2018

Υγιεινό κολατσιό στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτροπόλεως Θερμής

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα δυναμωτικό επιδόρπιο από τα σχολικά χρόνια της γιαγιάς και του παππού δοκίμασαν χθες Τρίτη οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτροπόλεως Θερμής, στα πλαίσια του διατροφικού προγράμματος «Βελτιώνω τη διατροφή μου- ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις-γνωρίζω τα τοπικά προϊόντα».

«Δοκίμασαν αποξηραμένα σύκα γεμιστά με καρύδια, που τα ετοίμασε, τα έψησε στο φούρνο της και μας τα έφερε η μαμά της Αμάντας, η κ. Ρουντίνα. Τα σύκα τα αγοράσαμε , ενώ την καρυδόψιχα μας την προμήθευσε δωρεάν η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων κ. Μίνα Καρμίρη» τόνισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Το επιδόρπιο συμπληρώθηκε με παστέλια, που τους παραχώρησε δωρεάν το κατάστημα της περιοχής. Τα γεμιστά σύκα τα σέρβιραν η Αργυρώ και η Άννα-Μαρία, μαθήτριες της Στ΄ τάξης .

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, «Η λιχουδιά αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διατροφή των ελληνόπουλων που την έπαιρναν μαζί τους στο σχολείο για κολατσιό, σε εποχές που οι οικογένειες δεν είχαν να τους δώσουν κάτι άλλο. Είναι παρήγορο ότι όλα τα παιδιά έφαγαν με όρεξη το επιδόρπιο, αφού όπως μας είπαν τους είναι γνώριμη η γεύση τους από τις γιαγιάδες τους, που τους τα φτιάχνουν στο σπίτι.»

Μοιράσου το άρθρο: