Πιθανό κρούσμα κορονοϊού νεαρή εγκυμονούσα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ – Τέθηκε σε καραντίνα
10 Αυγούστου 2020
Διακρίσεις αθλητών του Ν. Λέσβου στο πανελλήνιο πλωτάθλημα στίβου στην Πάτρα
10 Αυγούστου 2020

Υπόμνημα στον πρωθυπουργό για την ανανέωση των συμβάσεων του Β΄ κύκλου της κοινωφελούς

Μοιράσου το άρθρο:

Ανεφάρμοστη παραμένει η απόφαση του ΟΑΕΔ που από τον Ιανουάριο δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, για την ανανέωση των συμβάσεων των  1 .639 εργαζομένων του Β’ κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και υπηρεσίες Α’ υποδοχής ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών». Με απόφαση του ΟΑΕΔ δεσμεύθηκαν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τετράμηνη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων. Η απόφαση, όμως, αυτή όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αλλά ούτε δόθηκαν εξηγήσεις για το τι έγιναν τα χρήματα αυτά που είχαν εξασφαλιστεί για αυτόν τον σκοπό.

Απορίας άξιο γιατί υλοποιήθηκε ανάλογη απόφαση εργαζομένων του Γ΄ κύκλου (οι οποίες μάλιστα έληξαν τον Ιούλιο και αναμένεται δίμηνη παράτασή τους), και δεν ίσχυσε το ίδιο για τον Β΄ κύκλο από τη στιγμή που εξασφαλίστηκαν τα χρήματα.

Εν τω μεταξύ, και πάλι ξέμειναν από εργαζόμενους οι δομές των ΚΥΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των δομών την περίοδο μάλιστα του κορονοϊού. Ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας ενημέρωσε τους πρώην εργαζόμενους του Β’ κύκλου ότι έχει ζητήσει την ανανέωση των συμβάσεων και των δύο προγραμμάτων.

Οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας Β΄ κύκλου από όλες τις προσφυγικές δομές σε όλη τη χώρα με υπόμνημά τους στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ζητούν να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα αυτό, και γιατί δε γνωρίζει κανείς για την υπόθεση αυτή και την πορεία των τεσσάρων εκατομμυρίων που δεσμεύτηκαν.

Οι εργαζόμενοι, όπως τόνισαν στην ΕΡΤ Αιγαίου, απευθύνθηκαν τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και στο υπουργείο Μετανάστευσης, αλλά δε δόθηκαν απαντήσεις για την τύχη τους. Με το υπόμνημά τους ζητούν ενημέρωση για το θέμα και υλοποίηση της απόφασης που έχει υπογράψει το υπουργείο Εργασίας για την παράταση των συμβάσεών τους.

Μοιράσου το άρθρο: