Παρατάσεις στις δηλώσεις προγραμμάτων ενίσχυσης αγροτών – κτηνοτρόφων στην Ικαρία
17 Μαΐου 2019
Τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων τιμά Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης
17 Μαΐου 2019

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Μυτιλήνη κλωτσάει αδέσποτο σκυλάκο επειδή γάβγισε ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ!

Μοιράσου το άρθρο:

Αλγεινή εντύπωση και για το ποιόν του ανθρώπου και για την παράταξη που τον φιλοξενεί  στο ψηφοδέλτιο της , προκαλεί η πράξη υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στη Μυτιλήνη να κλωτσήσει και μάλιστα σε δημόσια θέα και να τον πετάξει πάνω σε τζαμαρία έναν σκύλο επειδή… γάβγισε σε κάποιον άλλο!

Το περιστατικό συνέβη χτες μπροστά στα έκπληκτα μάτια θαμώνων καφέ στην πόλη της Μυτιλήνης οι οποίοι θα καταθέσουν κατά του δράστη στην καταγγελλία που κάνει εις βάρος του ο σύλλογος μέριμνας απροστάτευτων ζώων ” η Κιβωτός”.

Η  ” Κιβωτός”  ανακοίνωσε ότι ο “αδέσποτος σκυλάκος που βλέπετε στο video, είναι ο Τζέρι, και ζει στην προκυμαία της Μυτιλήνης, όπου τον φροντίζουν (παρέχοντας του και κτηνιατρική περίθαλψη) οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό του café GREG. Σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, γύρω στις 6 μ.μ., ο Τζέρι βρισκόταν έξω από το café και είχε την κακή ιδέα να γαβγίσει σε έναν περαστικό. Ενώ όμως ο άνδρας στον οποίο γάβγισε το ζώο αντέδρασε ορθά και ψύχραιμα, απλώς απομακρυνόμενος, ένας άλλος περαστικός, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση κλωτσά αναίτια και με δύναμη τον σκυλάκο- ο οποίος στη κυριολεξία εκτινάσσεται και σκάει πάνω στην τζαμαρία του μαγαζιού! Αμέσως αντέδρασαν οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες του café, αλλά ο δράστης δεν έδωσε καμία δικαιολογία ή απάντηση για την πράξη του, και απλώς εγκατέλειψε το σημείο.
Αύριο θα γίνει καταγγελία στο ΑΤ Μυτιλήνης από τους 5 (ΠΕΝΤΕ) αυτόπτες μάρτυρες κατά του δράστη, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αυτοδιοικητικού σχήματος το οποίο στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας διεκδικεί την Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης.
Είμαστε σίγουροι ότι με τέτοιους ανθρώπους, αν εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, τα αδέσποτα της Μυτιλήνης θα έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα καθημερινότητα -και η Εισαγγελία Μυτιλήνης πολύ περισσότερη δουλειά!”

https://www.facebook.com/192357654340/videos/363532584510578/?epa=SEARCH_BOX

Για το περιστατικό τοποθετήθηκαν υποψήφιοι δήμαρχοι και κοινοτικοί συνδυασμοί:

Μιχάλης Μαμάκος υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης: Ως συνδυασμός «Αλλάζουμε τον τόπο μας» αλλά πάνω από όλα ως άνθρωποι, θέλουμε να καταδικάσουμε την επίθεση κατά αδέσποτου ζώου που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από την καταγγελία πολιτών και της Κιβωτού. Τέτοιες απεχθείς ενέργειες μας προσβάλουν συνολικά με το χειρότερο τρόπο, πόσο μάλλον εάν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι πρόκειται για εν ενεργεία υποψήφιο. Η κακοποίηση ζώων αποτελεί ποινικό αδίκημα και σαν πράξη μας βρίσκει όλους κάθετα και απόλυτα αντίθετους.

«Δημοκρατική Μυτιλήνη» Παράταξη πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης

Η παράταξη των πολιτών της Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» θεωρεί υποχρέωση της να τοποθετηθεί δημόσια σχετικά με την καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου σύμφωνα με την οποία υποψήφιος σύμβουλος της Κοινότητας Μυτιλήνης χθες το απόγευμα κλώτσησε αδέσποτο σκύλο επειδή γάβγισε σε κάποιον περαστικό.

Μάλιστα την καταγγελία συνόδευε το ντοκουμέντο της ενέργειας αυτής, ταινία από κάμερα ασφαλείας καφετέριας στο Φανάρι της προκυμαίας οι εργαζόμενοι και το προσωπικό της οποίας φροντίζουν το συγκεκριμένο σκύλο παρέχοντας του και κτηνιατρική περίθαλψη.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» θεωρεί περιττό να καταδικάσει το περιστατικό αυτό βίας το οποίο σύμφωνα με την «Κιβωτό» σήμερα θα καταγγελθεί και μάλιστα στα πλαίσια του αυτοφώρου στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης από τους πέντε αυτόπτες μάρτυρες. Θέλουμε όμως να πούμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό που αποδεικνύει την τεράστια απόσταση προεκλογικών λόγων και καθημερινής πραγματικότητας, δεν είναι το μόνο δυστυχώς κατά ζώων αλλά και ανθρώπων σε ετούτη την πόλη. Από κάποιους που θέλουν να επιβάλουν ατζέντα βίας και μισανθρωπισμού στον τόπο μας. Καλούμε τις άλλες τρεις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης να τοποθετηθούν δημόσια για το γεγονός που κατήγγειλε η «Κιβωτός».  Με αφορμή την καταγγελία της «Κιβωτού» η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» γνωστοποιεί για μια ακόμα φορά το πρόγραμμα της για την προστασία των αδέσποτων ζώων που ζουν μαζί μας σε αυτήν την πόλη:

– Μέριμνα (στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, περίθαλψη, ηλεκτρονική σήμανση) για τα αδέσποτα ζώα.

– Δημιουργία Δημοτικού Καταφυγίου ζώων με τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

– Ενίσχυση υφιστάμενων δομών με καταρτισμένο προσωπικό. – Δημιουργία σημείων παροχής τροφής και νερού για αδέσποτα ζώα. – Συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία, ανεξάρτητους εθελοντές και κτηνιάτρους.

– Εκπόνηση και υλοποίηση φιλοζωικών προγραμμάτων σε μαθητές. – Ενημερωτικές καμπάνιες για τη στείρωση και την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. – Συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. για τη διενέργεια ελέγχων στα δεσποζόμενα ζώα και την επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις παραβατικών καταστάσεων.

 

Μοιράσου το άρθρο: