Παρουσίασαν την διακήρυξη των αρχών του συνδυασμού “Η Σάμος αλλάΖΕΙ”
15 Μαρτίου 2019
Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Τζίχα για την κατασκευή νέου hot-spot
16 Μαρτίου 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019

Μοιράσου το άρθρο:

Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019, όταν  σεισμός στη Δυτική  πλευρά του νησιού προκάλεσε την κατάρρευση του σχολικού κτιρίου και την εκδήλωση πυρκαγιάς  στο ανατολικό τμήμα με αποτέλεσμα δύο άτομα να έχουν εγκλωβιστεί .

Η άσκηση ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019, πραγματοποιήθηκε  στο κτήριο της Πορφυριάδας και προέβλεπε αντιμετώπιση κατάρρευση σχολικού κτηρίου από σεισμό, με εγκλωβισμό ανθρώπων και πυρκαγιά συνέπεια του φαινομένου.

Οι  άνδρες της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Σάμου προέβησαν στον απεγκλωβισμό δύο ατόμων  με χρήση φορείων και ορειβατικού εξοπλισμού. Τα δύο άτομα με την συνδρομή του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου.

Οι χρόνοι της άσκησης  αποδεικνύουν την ετοιμότητα   της Π.Υ δήλωσε ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου Πύραρχος Κωνσταντίνος Δ. Φράγκος  που μαζί με τον Υποδιοικητή Επιπυραγό Γεώργιο Π. Μιαούλη συντόνιζαν την άσκηση.

Να σημειώσουμε ότι έλαβαν μέρος επίσης οι υπεύθυνοι των γραφείων Πολιτικής Προστασίας  της Π.Ε και του Δήμου Σάμου , η Αστυνομία , ο στρατός, το ΕΚΑΒ, ο ΕΕΣ και η Ομάδα Διάσωσης Σάμου.

Μοιράσου το άρθρο: